11 / 05 / 2024

TMSF, 21 faizsiz konut şirketi için tasfiyeyi başlatıyor!

TMSF, 21 faizsiz konut şirketi için tasfiyeyi başlatıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 21 faizsiz konut şirketi için tasfiyeyi başlatıyor...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen faizsiz konut ve taşıt alma şirketlerinden 21 tanesi yeterli koşulları sağlayamadığı için tasfiye ediliyor. Sabah'tan Hazal Ocak'ın haberine göre, yasal düzenlemeyle tasfiye görevi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na verilmişti. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, şirketlerin tasfiyesi amacıyla vir komisyon kurarken, kurucu ortakların mal varlıkları da dikkate alınarak, mağdurlara gerekli ödemeler gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz günlerde Meclis'te kabul edilen yasal düzenlemeyle son zamanların gündem konusu tasarruf finansman şirketlerinin tasfiyesini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yürütecek. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu şirketlerin tasfiyesinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devriyle mağduriyetlerin minimize edileceğin dile getirerek, "21 şirket mali durumları itibariyle problemli, kasalarında yeterince para olmadığı anlaşılıyor. Sektörde 387 bin mudi bulunuyor, bunların yüzde 10'u (40 bini) mağdur durumda. Bu şirketler tasfiye edilecek ancak BDDK bunun için eleman bulmakta zorlanıyor.

Tasfiye konusunda uzmanlaşmış TMSF'ye devir suretiyle oradaki mekanizmaların, hukuk sisteminin, bu şirketlerin, 21 tane şirketinin tasfiyesi sağlanarak mağduriyetin minimize edilmesi için çaba sarf edilecek" dedi.

TMSF, 21 faizsiz konut şirketi için tasfiyeyi başlatıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun çalışmalarıyla ilgili de önemli açıklamalar yapan Gül, FETÖ ile mücadelede toplamda 779 şirkete 302 kayyum atandığını hatırlatarak, "Boydak Grubu, TMSF yönetimi öncesine göre TMSF yönetiminde yüzde 167 civarında bir büyüklüğe ulaşmış. Yine, Koza Grubu yüzde 306 civarında bir büyüklüğe ulaştı" dedi.

Bankalar Yasası'nın Fon'a tahsilat yetkisi ve şirket yönetme yetkisi verdiğini kaydeden Gül, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Sadece tahsilat yetkisini esas alırsanız şirketlerin öz kaynağını bitirirsiniz, şirketi yönetemezsiniz. Vergi dairesi gibi sadece tahsilata bakmaz. Vergi dairesinin şirket sorumluluğu yoktur; o gider, nerede bulursa alacağıyla ilgili parayı alır, gelir ama Fon o şirketleri yaşatma, faaliyetlerini devam ettirme durumunda. Zaman zaman bir yerden satar, diğer tarafa işletme sermayesi olarak koyar grup içerisinde olmak şartıyla. Bunu TMSF zaman zaman yapmıştır. Biz bunu böyle yapmamış olsaydık, sadece salt tahsilat açısıyla baksaydık TMSF'nin performansını, milletin cebine girecek parayı çok çok kötü yönetmiş olurduk, yönetim performansımız çok zayıf olurdu."

TMSF, 21 faizsiz konut şirketi için tasfiyeyi başlatıyor!

HANGİ FİRMALAR TASFİYE EDİLECEK?

Vizyonevim
İktisatevim
Finansevim
Doğruevim
Finalevim
Birikimevim
HH Aydın Yatırım
Yaşamevim
İstek Evim
İhtiyaçevim
Varlıkevim
Destekevim
İkizlerevim
Morevim
Gerçekevim
Değer Tasarruf
Önceevim
Birlikbirikim
Hedefevim
Gelecek Tasarruf
Tasarruf Organizasyon

 

Tasarruf finansman şirketleri 8 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön