26 / 04 / 2024

DASK deprem sigortası bedeli

DASK deprem sigortası bedeli

Zorunlu deprem sigortası fiyat hesaplama formülü ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK bina bedeli!

Bina ve konutlar için yaptırılması gereken DASK sigortası yıllık olarak düzenleniyor. Peki DASK bina bedeli nedir? Yanıtı haberimizde...

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

DASK deprem sigortası neleri kapsar? Deprem sigortası ne kadar tutar?

DASK sigortasına dair sorular artmaya devam ediyor. Özellikle yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar DASK hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak istiyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası yok!

DASK tarafından açıklanan deprem sigortası konut sayısı verilerine göre; Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası bulunmuyor. 

Deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyonu geçti!

Türkiye'de zorunlu deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyon 28 bine ulaştı. Ek olarak Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) toplam "deprem rezervi" Şubat ayı itibariyle 12 milyar liraya yaklaştı.

Zorunlu deprem sigortası sosyal sorumluluğumuz!

Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK) ülke genelinde en çok deprem sigortası yaptıran ilin Bolu olduğunu açıkladı.

İzmir sallandı! Deprem sigortasına talep yüzde 37 arttı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki yıkımın ardından vatandaş yeniden deprem sigortasını hatırladı. DASK verilerine göre, Türkiye genelinde günlük poliçe üretimi yüzde 37 artarken, İzmir'deki artış ise yüzde 169'u buldu.

9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile Zorunlu Deprem Sigortası’nı 9 adımda anlattı. İşte 9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası...

Deprem sigortası neden önemli?

Elazığ’da yaşanan deprem sonrası, deprem sigortasının önemi bir kez daha gündeme geldi. İstanbul Sigortaları Acente Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turusan Bağcı, DASK’ın önemini anlattı...

Zorunlu deprem sigortasında teminat tutarı yükseltildi!

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) her yıl yapı maliyetine bağlı olarak belirli bir teminat tutarı sunuyor. Yeni yapılan değişiklikle mesken teminat tutarı arttı...

DASK deprem sigortası bedeli Haberi

DASK deprem sigortası bedeli

Zorunlu deprem sigortası fiyat hesaplama!

Devlet tarafından birtakım çalışmalar dahilinde zorunlu tutulan " Zorunlu deprem sigortası DASK" konutlar üzerinde yaptırılması gereken sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Zorunlu deprem sigortası için ödenmesi gereken sabit bir bedel bulunmuyor. 


Zorunlu deprem sigortası fiyatları, ülkemiz geneli için belirlenen tarife ve talimatlar doğrultusunda hesaplanıyor. Buna göre yapılan çalışmalar doğrultusunda ülkemiz için 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzı tarife ve talimatları bulunuyor.


Ülkemizdeki deprem bölgeleri

1. derece deprem bölgeleri:

İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Uşak, Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Bartın, Amasya, Tokat, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Kırşehir, Kırıkkale.


2. derece deprem bölgeleri:

İstanbul, Tekirdağ, Zonguldak, Samsun, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van,...