20 / 04 / 2024

İzmir sallandı! Deprem sigortasına talep yüzde 37 arttı!

İzmir sallandı! Deprem sigortasına talep yüzde 37 arttı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki yıkımın ardından vatandaş yeniden deprem sigortasını hatırladı. DASK verilerine göre, Türkiye genelinde günlük poliçe üretimi yüzde 37 artarken, İzmir'deki artış ise yüzde 169'u buldu.



İzmir depreminin ardından Türkiye'de günlük poliçe üretimi yüzde 37 yükseldi. Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) verileri değerlendirildiğinde, zorunlu deprem sigortası günlük poliçe üretimi Ege Bölgesi’nde yüzde 118, İzmir’de ise yüzde 169 arttı. Akşam'da yer alan habere göre; vatandaşların depremin ardından sigortanın önemini hatırlayarak sigorta yaptırmaya başladığından bahseden DASK Koordinatörü Erdal Turgut, şu ifadeleri kullandı:

İzmir sallandı! Deprem sigortasına talep yüzde 37 arttı!

CİDDİ ARTIŞ YAŞANDI

“Deprem geçirmiş illerde sigortalılık oranları daha yüksek oluyor. İzmir’de ve Ege Bölgesi’nde de depremin ardından Zorunlu Deprem Sigortası’na ilgide çok ciddi bir artış oldu. Vatandaşlarımız evlerini güvence altına almanın önemini hatırladılar ve sigortaya yöneldiler.”  İzmir  genelinde poliçe üretiminde yüzde 169’luk artış yaşandığından bahseden Turgut, “Depremin ardından İzmir’deki Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 635 bin 55’ten 660 bin 954’e yükseldi” açıklamasında bulundu. Poliçe üretiminin depremden sonra da aralıksız devam ettiğini belirten Turgut, evi depremde hasar görenlerin sigorta yaptırmaması gerektiğinden bahsetti.

15 MİLYON TL TAZMİNAT ÖDENDİ

Deprem sonrasında çok kısa süre içerisinde ödemelere başladıklarından bahseden Turgut, şu ifadeleri kullandı: “Kurum olarak hedefimiz, depremden sonra sahada sigortalılarımızın yanında olarak depremin yaralarını en kısa sürede sarmak. Hasar ihbarlarını en kısa sürede sonuçlandırmak için aralıksız çalışıyoruz. 9 Kasım itibarıyla depremden etkilenen 14 ilden aldığımız toplam hasar ihbarı yaklaşık 15 bine ulaştı. Sonuçlanan dosyalar için 15 milyon TL tazminat ödemesi yaptık.”

İKİNCİ İLETİŞİM MERKEZİNİ AÇTI 

DASK, İzmir’de ikinci iletişim merkezini Sakarya Caddesi üzerindeki İyilik Noktası’nda kurduğunu duyurdu. Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahibi olan ve evleri depremden hasar gören vatandaşların, bu merkezden hasar ihbarını nasıl yapacağıyla ilgili bilgi alıp hasar dosyalarını izleyebileceklerini açıkladı.
 


Geri Dön