26 / 04 / 2024

2020'de deprem sigortasına talep arttı!

2020'de deprem sigortasına talep arttı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli geçtiğimiz yıl deprem sigortasına olan talebin yüzde 10 artış yaşandığını dile getirdi. 



Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, her yıl Mayıs ayı sonunda kutlanan Sigorta Haftası'na yönelik açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Benli geçtiğimiz yıl özellikle deprem sigortası yaptıranların sayısının arttığını dile getirdi. Benli açıklamasında  “Bu yıl 10’uncusunu kutladığımız bu haftada farkındalık yaratmak istediğimiz 3 konu var; deprem, salgın ve tasarruf. Depremi depremden sonra değil, öncesinde konuşmalıyız. Tedbirlerimizi öncesinde almalıyız. Depreme ilişkin maddi risklerimizi, bu riskleri üstlenmeye hazır sigorta sistemine dahil etmemiz gerekiyor. Biz de bu vasıtayla deprem yükünü alıp sigorta dünyası ile paylaşarak Türkiye üzerindeki riskleri azaltmayı görev ediniyoruz" şeklinde konuştu. 

2020 de deprem sigortasına talep arttı!

Deprem sigortaları yüzde 10 arttı

Genellikle yaşanan skandallar sonrasında sigorta yaptırma oranların arttığını söyleyen Benli, DASK'ın, Zorunlu Deprem Sigortası konusunda farkındalığı artırmak için çalışmaların arttığını söyleyerek DASK'ın kurulduğu günden bu yana  900 milyon TL hasar ödemesi yaptığını belirtti.

2020 de deprem sigortasına talep arttı!

Depreme karşı her an tetikte olunması söylendiği Benli, “Türkiye genelinde de sigortalı konut sayısı 10 milyonu aşıyor. Sigortalılık oranı yüzde 58’e ulaştı ama burada hedef yüzde 100’e ulaşmak. Geçen sene yaşanan deprem sonrasında sigorta yaptırma oranımızda yüzde 10 artış oldu. DASK’ın yurt içi, yurt dışı reasürans destekleri sayesinde ödeme gücünde 40 milyar liralık yükselişi gördük.” dedi.

Beklenen İstanbul depreminin ardından sigorta sektörünün bu yükü kaldırıp kaldırmayacağı konusunda soruları yanıtlayan  Benli, “Biz mevcut verdiğimiz teminatların karşılığını fazla fazla bilançomuzda tutan şirketleriz. Bu anlamda daha çok kapasitemiz var, daha fazlasını teminat altına alabiliriz. Sorun talepte. DASK’ın yenilenmesinin takibi, zorunlu olduğunun farkına varılması önemli” dedi.

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var?


Geri Dön