26 / 04 / 2024

DASK yaptıran konut sayısı

DASK yaptıran konut sayısı

Zorunlu olmasına rağmen Türkiye'de deprem sigortalı konut sayısı 6.5 milyona ulaştı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Yazıcı, "2017 sonunda 10 milyon zorunlu deprem sigortalı konuta ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Konut kredisi faizleri zirve yaptı, krediyle konut almak isteyenlerin sayısı azaldı!

ATSO Başkanı Ali Bahar, TÜİK tarafından açıklanan konut satış verileri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında konut satışında yaşanan gerilemeye dikkat çeken Başkan Bahar, krediyle konut almak isteyenlerin sayısının azaldığını da sözlerine ekledi.

Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar! Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Cam balkonlar, bazı binalarda komşular arasında sorunlara neden oluyor. Yargıtay’dan cam balkon yaptıran konut sahiplerini ilgilendiren karar çıktı. İşte Yargıtay'a taşınan konuya dair detaylar...

Kaldıraçlı döviz işlemi yaptıran 44 site SPK kıskacında!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırması gerekçesiyle 44 internet sitesinin erişime engellenmesi kararı aldı.

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Digipol'den arabası olanlara fırsat! Eğer bunu yaptırırsanız 750 TL indirim veriyor! Son tarih 30 Haziran!

​​​​​​​Arabası olanlar için uyarı geldi. 4 Ekim- 30 Haziran 2023 tarihleri arasında tamamlayıcı sağlık, kasko, zorunlu trafik, bireysel sağlık sigortası ya da konut sigortası yaptıran müşteriler ödül kazanacak. İşte digipol.com kampanyasının tüm detayları…

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

DASK yaptıracaklar aman bu detaylara dikkat! DASK yaptırma oranında artış oldu mu?

DASK son dönemde gündeme olan konulardan biri. DASK yaptıracak vatandaşlar için bazı bilgiler paylaşıldı. İşte detaylar!

Otomobil sahipleri dikkat! Kasko ve trafik sigortası yaptıran sayısı azaldı

Sigorta yaptıran sürücü sayısı azalıyor, trafikte baltayı taşa vurabilirsiniz. Kasko ve trafik sigortası yaptırmayacağını belirten sürücüler, ilginç yanıtlar verdi. Fiyatların artmasının yanı sıra, 'aracın eski olması, sigortanın karşı tarafın işine yarayacağı' şeklindeki yanıtlar da dikkat çekti.

Konut fiyatları neden düşmüyor? KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan çarpıcı analiz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut satışları düşmesine rağmen fiyatların neden düşmediği ile ilgili çarpıcı bir analiz yaptı. Peki konut fiyatları neden düşmüyor? İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt'un o analizi...

TOKİ başvuruları başlıyor! 24 ilde ucuz konut fırsatı!

TOKİ’den beklenen gün geldi çattı. TOKİ’nin 24 il için yaptığı ucuz konut satışı başlıyor. İşte detaylar!

DASK zorunlu mu? DASK yaptırmamanın cezası var mı?

DASK, ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Peki, DASK zorunlu mu?

Konut finansman paketleri tüketiciyi ihtiyacı olan konuta ulaştıracak!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Konut finansman paketleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Konut finansman paketlerinin tüketiciyi ihtiyacı olan konuta ulaştıracağını söyleyen İnanç Kabadayı'nın o açıklamaları...

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

Türkiye’nin önemli gayrimenkul geliştiricilerinden birisi olan intAvrasya Uluslararası İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

DASK yaptıran konut sayısı Haberi

DASK yaptıran konut sayısı

YARIN, Türkiye tarihinin en acılı günlerinden 17 Ağustos depreminin 15. yıldönümü. Ancak aradan geçen onca yıla rağmen deprem sigortası konusunda yeterince yol katedilemedi, halen Türkiye'deki konutların yüzde 63'ünde sigorta yok. Bugüne özel Türkiye'nin deprem sigortası haritasını yeniden hatırlatan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) zorunlu deprem sigortalı konut sayısının 6.5 milyonu aştığını açıkladı. Depremin ardından 2000'de uygulanmaya başlanan deprem sigortası, 18 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe giren Afet Sigortaları Kanunu'nun ardından 2.5 milyona yakın poliçe artışı yakaladı. Böylece, ülke genelinde zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 6.5 milyonu aştı. Ulaşılan bu rakamla, Türkiye'de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren yaklaşık 17.7 milyon konutun yüzde 37'si sigorta sistemine dahil edildi.  


EN BİLİNÇLİSİ YALOVA, BOLU, DÜZCE 


DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı "Zorunlu sigortalılık oranı en...