19 / 04 / 2024

dask yaptırılmalı mı

dask yaptırılmalı mı

DASK tarafından yayınlanan son reklam filmi, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Deprem uzmanları reklamı yorumladı...

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken yüzde 25 zam sınırı da en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Bakan Özhaseki açıkladı! Son bir yılda egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca yaptırım uygulandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, son 1 senede gerçekleştirilen denetimlerde egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladıklarını ifade etti.

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

ABD'den üst düzey yaptırım ziyareti!

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları görüştüğü bugünlerde ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarının Türkiye ziyareti dikkat çekti.

Doktor randevusuna gitmeyenler dikkat! Sağlık Bakanlığı hangi yaptırımı uygulayacak?

MHRS randevu sisteminden randevu almasına rağmen gitmeyenlerin sağlık sisteminde aksama oluşturması ve başka hastaların ihtiyacı olan tedaviyi almasını engellemesi Sağlık Bakanlığı’nı hareket geçirdi. MHRS randevusuna gitmeyenlere hangi yaptırım uygulanacak?

AB, Rusya'ya yönelik yaptırım listesini uzattı

Avrupa Birliği (AB) geçtiğimiz günlerde Rusya'ya yönelik yaptırım listesine 30 yeni isim ve 7 kurum ekledi.

ABD'den flaş İran hamlesi! Tam 8 şirket yaptırım listesine eklendi!

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, İran'ın petrol ve petrokimya ürünlerinin Güney ve Doğu Asya'ya satışına dahil olan 8 şirketi yaptırım listesine ekledi.

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.

Rusya’yı hiçbir yaptırım yıkamıyor! ABD’nin yeni kararı oyunu tersine çevirebilecek mi?

Rusya’yı hiçbir yaptırım durduramıyor. Rus ödeme yöntemi olan MİR, birçok ülkede kabul görmeye başladı bile. Türkiye 5 bankası ile MİR’i kabul ederken, karşıt sesler yükselmeye başladı. ABD ve AB ülkeleri bu durumdan rahatsız olurken, kısıtlamalar peş peşe geldi. İşte haberin detayları…

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

ABD Hazine Bakanlığı kripto para birimi karıştırıcısı Tornado Cash’i yaptırım listesine aldı!

ABD Hazine Bakanlığı, kripto para karıştırma hizmeti veren ve kurulduğu tarihten bu yana toplamda 7 milyar doları aşkın kripto parayı aklamak amacıyla kullanılan Tornado Cash'i yaptırım listesine aldı.

dask yaptırılmalı mı Haberi

dask yaptırılmalı mı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından hazırlanıp, televizyon kanallarında kamu spotu şeklinde yayımlanan reklam filmi,  sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; "Sayın seyirciler bültenimize flaş bir gelişmeyle devam ediyoruz" anonsuyla ve “son dakika gelişmesi” ifadeleriyle sunulan reklam filminde Jülide Ateş, Pelin Çift ve Engin Altan Düzyatan gibi isimler oynadı. Kamu spotunda Türkiye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde farklı büyüklüklerde depremler meydana gelmesine ilişkin öngörüler dile getirilirken, depremin finansal açıdan da hazır olunması gereken bir gerçek olduğuna dikkat çekildi ve "DASK yaptırma" çağrısı yapıldı. 

Televizyon kanallarında yayımlanmasıyla sosyal medyada tepkilere neden olan reklam filmi, DASK'ın YouTube hesabından kaldırıldı. 

"KORKTUM, PANİK YAPTIM"

Reklam filmine ilişkin, değerlendirmeler yapan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Ben reklamı görünce şaşırmıştım....