26 / 04 / 2024

Deprem uzmanlarından DASK açıklaması!

Deprem uzmanlarından DASK açıklaması!

DASK tarafından yayınlanan son reklam filmi, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Deprem uzmanları reklamı yorumladı...



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından hazırlanıp, televizyon kanallarında kamu spotu şeklinde yayımlanan reklam filmi,  sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; "Sayın seyirciler bültenimize flaş bir gelişmeyle devam ediyoruz" anonsuyla ve “son dakika gelişmesi” ifadeleriyle sunulan reklam filminde Jülide Ateş, Pelin Çift ve Engin Altan Düzyatan gibi isimler oynadı. Kamu spotunda Türkiye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde farklı büyüklüklerde depremler meydana gelmesine ilişkin öngörüler dile getirilirken, depremin finansal açıdan da hazır olunması gereken bir gerçek olduğuna dikkat çekildi ve "DASK yaptırma" çağrısı yapıldı. 

Deprem uzmanlarından DASK açıklaması!

Televizyon kanallarında yayımlanmasıyla sosyal medyada tepkilere neden olan reklam filmi, DASK'ın YouTube hesabından kaldırıldı. 

"KORKTUM, PANİK YAPTIM"

Deprem uzmanlarından DASK açıklaması!

Reklam filmine ilişkin, değerlendirmeler yapan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Ben reklamı görünce şaşırmıştım. Önce reklam olduğunu düşünmedim. Acaba dedim, depremle ilgili bir haber mi veriliyor diye düşündüm. Ben en sonunda, bittiği zaman bunun bir DASK reklamı olduğunu anladım. İnsanları sürekli olarak deprem ile korkutmanın, deprem olmadan öldürmek anlamına geldiğini düşünüyorum" dedi.

Jeofizik Mühendisi/Deprem Bilimci Dr. Savaş Karabulut ise reklam filmini izlerken korkup, panik yaptığına dikkat çekti ve "Geç olmadan, DASK için ödediğimiz paraların ne kadar olduğunu ve hala var olup olmadığını veya nerede kullanıldığını, depreme hazırlık için deprem öncesinde kullanılıp, kullanılamayacağını soralım" açıklamasında bulundu.

Evine yıkım kararı çıkan DASK’a koşuyor!


Geri Dön