29 / 03 / 2024

Rusya Merkez Bankası’ndan flaş faiz açıklaması!

Rusya Merkez Bankası’ndan flaş faiz açıklaması!

Rusya ve Ukrayna arasında savaş ederken Merkez Bankası’ndan faiz açıklaması geldi. Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre politika faizinde değişikliğe gidilmediği ve yüzde 7,5 seviyesinde sabit bırakıldığı duyuruldu.



Rusya Merkez Bankası, yaptığı açıklama ile politika faizinde değişikliğe gitmeyerek yüzde 7,5 seviyesinde sabit bıraktığını bildirdi.

Banka tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Rus ekonomisinde arz ve talep unsurlarına ilişkin sorunların devam ettiği belirtildi.

ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELİYOR

Banka tarafından yapılan açıklama ile enflasyondaki artışın düşük seviyede kaldığına işaret edilirken, halkın ve iş dünyasının enflasyon beklentilerinin ise yaz dönemine kıyasla yükseldiği belirtildi.

Gerçekleştirilen açıklama da yıl sonu enflasyon oranının yüzde 11 ila 13 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğine işaret edildi ve “Rusya Merkez Bankası, politika faizinde değişikliğe gitmeyerek yüzde 7,5 seviyesinde sabit bırakma kararı almıştır.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, ülkedeki kısmi seferberlik sürecinin gelecek aylarda tüketici talebi ve enflasyon dinamikleri üzerinde olumsuz etki yaratacağına da vurgu yapıldı.


Geri Dön