28 / 03 / 2024

dask zorunlu mu 2021

dask zorunlu mu 2021

Türkiye fay hatları üzerinde yer alan bir ülke. Bu nedenle sık sık yıkıma sebep şiddetli depremler meydana geliyor. Bu sebeple vatandaşlar DASK yaptırmayı tercih ediyor. İşte DASK ile ilgili merak edilenler...

DASK zorunlu mu? Yapılmaz ise cezası var mı?

DASK son zamanlarda deprem konusunun gündeme gelmesi ile birlikte gündemdeki yerini sürdürmeye devam ediyor. DASK hakkında bilinmesi gereken önemli detaylar.

Kiracılar dikkat! Arabulucuya gitmek zorunlu mu, gidilmezse ne olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında arabuluculuğu kaleme aldı. Peki kiracılar arabulucuya gitmek zorunda mı? İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...

Türkiye'de 4 evden biri konut sigortası sahibi!

Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 59 oldu. Yeni ülke genelinde 4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortalı.

Kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte merak edilen tüm detaylar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklara her gün bir yenisi ekleniyor. Kira tespit davaları da zaman zaman bu anlaşmazlıklardan biri olabilir. Peki, kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte detaylar...

Ek MTV ödemesi zorunlu mu? Ek MTV ödenmemesi halinde ne olur? EK MTV'de son dakika gelişmesi

Ek MTV üçüncü taksit ödemeleri 6 Eylül günü yapıldı. Araç sahipleri ödemelerini GİB üzerinden veya Vergi daireleri aracılığı ile yaparken, ödemelerini yapmayan bazı sürücüler ise ''Ek MTV ödemesi zorunlu mu? Ek MTV ödenmemesi halinde ne olur?'' sorularını araştırıyor. İşte EK MTV'de son dakika geliş

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Kapıcı dairesi zorunlu mu? Hangi durumlarda kapıcı dairesi yapılmalı?

Apartmanlar gibi ortak yaşama alanlarının temizliği ve bakımını üstlenen kişiler kapıcı olarak adlandırılıyor. Ancak günümüzde apartmanlarda kapıcı istihdamının giderek azaldığı gözlemleniyor. Bu durumda apartman yöneticileri tarafından kapıcı dairesinin zorunlu olup olmadığı merak ediliyor. 

Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? 

Türkiye bugün 13. Cumhurbaşkanını seçmek üzere ikinci kez sandığa gidiyor. Peki, Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Oy kullanmayana ceza! 28 Mayıs seçiminde oy kullanmak zorunlu mu, oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL?

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs Pazar günü bir kez daha sandık başına gidecek. İlk turda neredeyse 8 milyon vatandaş oy kullanmadı. Peki, oy kullanmamanın cezası var mı?

DASK'ta yeni düzen! Teminatlar iki katına çıkıyor: 1.416 TL prim ödenerek, 603 bin 200 TL teminat alınacak!

DASK, zorunlu deprem sigortası kapsamında değişikliğe hazırlanıyor. Bu doğrultuda primler de teminatlar da artıyor. İşte ayrıntılar...

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

Oy kullanmama cezası ne kadar? 2023 Mayıs seçimleri oy kullanmak zorunlu mu? 

Türkiye’nin kaderini belirleyecek 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı! Milyonlarca vatandaş oy kullanacak. 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oy kullanmak istemeyen kişilere ceza uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu. 

DASK deprem sigortası zorunlu mu? Deprem sigortası kaç kez yapılır?

DASK hakkında son dönemde pek çok soru gelmektedir. Bilhassa yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra DASK araştırmaları hız kazandı. İşte DASK hakkında merak edilenler!

dask zorunlu mu 2021 Haberi

dask zorunlu mu 2021

Depremlerde konutlar, meydana gelen sarsıntının şiddetine göre hasar görebiliyor. Bu sebeple vatandaşlar DASK yaptırmayı tercih ediyor. Ancak DASK'ın detayları sürekli araştırılıyor. 

Bizim Sakarya köşe yazarı Hasan Korkmaz, bugünkü köşesinde zrounlu deprem sigortasını kaleme aldı. 

İşte Hasan Korkmaz'ın 'DASK ve ayrıntıları' başlıklı yazısı...

Türkiye fay hatları üzerinde yer alan bir ülke. Bu nedenle sık sık yıkıma sebep şiddetli depremler meydana geliyor. Bu sebeple vatandaşlar DASK yaptırmayı tercih ediyor. Ancak DASK'ın detayları sürekli araştırılıyor. 

Teminat Kapsamı Dışındaki Durumlar 

Zorunlu Deprem Sigortası ile yapınızda deprem ve deprem nedeniyle meydana gelen maddi hasarların giderilmesi imkanı sunulur. 

Ancak bazı hasarlar karşılanmaz. İşte teminat kapsamında olmayan hasarlar: 

-Enkaz kaldırma harcamaları, 
-Kar kaybı, 
-İş durması, 
-Kira mahrumiyeti, 
-Alternatif ikametgah ve iş yeri masrafları, 
-Mali sorumluluklar ve benzeri başkaca ileri sürülebilecek diğer tüm...