29 / 03 / 2024

davos dünya ekonomik forumu

davos dünya ekonomik forumu

İsviçre’nin Davos kasabasından düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’nda (WEF) dünyanın ve ekonominin geleceği masaya yatırıldı. Panelde konuşan ABD’li iş insanı ve eski finansçı George Soros, kritik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Trilyoner olmak için 10, yoksulluğun bitmesi için de 229 sene gerekli! 

Davos Dünya Ekonomik Forumu öncesi yayınlanan bir rapora göre dünyanın en zengin beş iş insanının serveti 3 senede yüzde 114 arttı. Ancak diğer taraftan 5 milyar insan yoksullaştı. İşte raporda ortaya çıkan o veriler...

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Dünya Bankası’ndan korkutan açıklama! Ekonomide “kayıp 10 yıl” başlıyor!

İddialı adımlar atılmazsa küresel ekonomik büyümenin 2030’a kadar gerileme yaşayacağına işaret eden Dünya Bankası, yeni raporunda "kayıp bir 10 yıl başlayabileceği" uyarısında bulundu.

Dünya tarihi böyle bir olay görmedi! Benzin, gıda, ev fiyatları eyvah eyvah dedirtecek

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı tarafından yayımlanan rapora göre dünya nüfusu 8 milyarı aşacak. Bu da başta gıda ürünleri olmak üzere birçok ürünün değerlenmesi anlamına geliyor.

Dünya Bankası Türkiye'ye 500 milyon dolar fon verecek! Sebebi belli oldu

Dünya Bankası, Türkiye'ye 500 milyon daolar fon ayırıldığını duyurdu. Fonun Türkiye'de çalışmalara destek olacağı açıklandı. Parayı tahsis eden projeye liderlik eden Nadwa Rafeh, "Bozulan ekonomik dengeye katkı sağlamasını umuyoruz" dedi.

Dünya Bankası'nın pandemide Türkiye'ye desteği 1.5 milyon dolar!

Dünya Bankası, 2021 mali yılında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından kaynaklı sağlık, ekonomik ve sosyal etkilerle mücadele içi 5 kritik kalkınma projesi için Türkiye'ye toplam 1,5 milyar dolarlık finansal destek sağlandığını belirtti.

Dünya Ekonomik Forumu: Konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu yayınlandı. Rapora göre konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor.

Dünya Bankası Kovid-19 nedeniyle 2020 küresel büyüme tahminini düşürdü!

Dünya Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının, küresel ekonomiyi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en derin ekonomik durgunluğa soktuğunu belirterek, küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,2 daralacağı tahmininde bulundu.

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporundan 'küresel resesyon riski' çıktı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun anket yöntemiyle hazırladığı raporda, başta gençler arasında olmak üzere, yüksek yapısal işsizlik en büyük ikinci endişe olarak nitelendirildi.

Davos Zirvesi'nde kurulan 'Türk Evi'ne katılımcılardan yoğun ilgi!

İsviçre'nin Davos kasabasında yapılan 50'nci Dünya Ekonomik Forum (WEF) toplantıları kapsamında kurulan Türk Evi küresel yatırımcıların ve siyasetçilerin ilgisini çekti.

Seyfullah Türksoy: TANAP dünya çapında bir proje!

İpek Yolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Seyfullah Türksoy, “TANAP Projesi sadece ekonomik anlamda değil kültürel, sosyal, siyasi her alanı etkileyebilecek dünya çapında çok önemli bir projedir" dedi.

Dünya Bankası, Ekim ayı Türkiye Düzenli Ekonomik Notu'nu açıkladı!

Dünya Bankası, Türkiye'ye ilişkin son notunda büyüme tahminini yukarı yönlü revize ederek yüzde 3,2'ye yükseltti. Dünya Bankası, 2015 yılı için büyüme tahmini yukarı yönlü revize ederek yüzde 3.2 olarak tahmin ettiğini belirtti.

Türkiye Düzenli Ekonomik Notu açıklandı!

Dünya Bankasından, Türkiye'de genel seçimler sonrasında siyasi belirsizliklerin devam ettiği ve bunun, bu yıl için belirlenen yüzde 3 ekonomik büyüme tahmininde aşağı yönlü riskler yarattığı bildirildi.

davos dünya ekonomik forumu Haberi

davos dünya ekonomik forumu

Dünyanın koronavirüs sürecinden sonra Rusya ukrayna savaşı yüzünden dengesini hala bulamaması yeni bir krizin tetikleyicisi olabilir mi? Davos Ekonomik Forumu'nda bir araya gelen Avrupalı liderler yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı. 

Forumda konuşan  Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Avrupa’nın daha etkili olabilmesi için gücünün farkına varıp iş birliği içerisinde çalışması gerektiğini söyledi.

Lagarde konuşmasında, “Ukrayna’daki savaş hepimize gösterdi ki, birlikte kolektif olarak hareket ettiğimizde ne kadar güçlü ve etkili olduğumuzu (daha öncesinde) bilmiyormuşuz. Para politikasında başkalarıyla müzakerelerde gerçekten şart ve koşulları belirleyebilen devasa bir piyasayı temsil ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Avro Bölgesi’ne ilerleyen dönemde Hırvatistan’ın, Bulgaristan’ın da katılması halinde 21 ülkede aynı para biriminin kullanılacağını belirten Lagarde, “Bu (Avro) dünyadaki ikinci uluslararası para birimi. Evet belki doların özel ayrıcalığına sahip değil ama dünyanın ikinci uluslararası para...