25 / 04 / 2024

Davos Zirvesi'nde kurulan 'Türk Evi'ne katılımcılardan yoğun ilgi!

 Davos Zirvesi'nde kurulan 'Türk Evi'ne katılımcılardan yoğun ilgi!

İsviçre'nin Davos kasabasında yapılan 50'nci Dünya Ekonomik Forum (WEF) toplantıları kapsamında kurulan Türk Evi küresel yatırımcıların ve siyasetçilerin ilgisini çekti.



Hazine ve Maliye Bakanlığı liderliğinde Türkiye Bankalar Birliğinin katkısıyla kurulan Türk Evi'nde, Türkiye Varlık Fonu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin üst yöneticileri tarafında Davos Zirvesi boyunca dünya ekonomisinin nabzını tutan kurumların temsilcileriyle görüşmeler yapılıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Davos Zirvesi’nin ilk gününde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın ziyaret ettiği Türk Evi, küresel yatırımcıların ve siyasetçilerin de uğradığı bölge haline geldi. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ Genel Müdürü Zafer Sönmez; "Bakanımız Berat Albayrak ve Hazine ve Maliye Bakanlığımızın liderliğinde Türkiye Varlık Fonu, Cumhurbaşkanlığı Finans ve Yatırım Ofisleriyle beraber Türkiye'nin tanıtımı ve Davos'un 50. yılına özel yatırımcıları, Türkiye ile çalışan paydaşlarımızı bu evde misafir etmek istedik." şeklinde ifade etti.

Bakanlar Çavuşoğlu ve Pekcan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Zafer Sönmez, "Bakanların gelmesi evin görünürlüğünü artırıyor. Ana konuşmaların yapıldığı kongre merkezine yakın olması ve ana cadde üzerinde olması da buraya ilgiyi artırıyor."dedi.


Geri Dön