26 / 04 / 2024

isviçre türk evi

isviçre türk evi

İsviçre'nin Davos kasabasında yapılan 50'nci Dünya Ekonomik Forum (WEF) toplantıları kapsamında kurulan Türk Evi küresel yatırımcıların ve siyasetçilerin ilgisini çekti.

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! TÜRKŞEKER 1.000 işçi alacak! Başvurular 2 gün sonra başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜRKŞEKER AŞ fabrikalarına 1000 kişilik işçi alımı yapacak. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. TÜRKŞEKER işçi alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Türk yatırımcıları 128 ülkede varlığını sürdürüyor!

Yurt Dışı Yatırım Anketi verilerine göre, Türk yatırımcılar 2022 yılı sonu itibarıyla 128 ülkede faaliyetlerine devam ediyor.

Türk müteahhitler yurt dışında 5 ayda tam 6,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türk müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs 2023 döneminde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 6,5 milyar dolar şeklinde oldu.

Türk Hava Yolları 10 bin kişiyi işe alacak! İş arayanlara resmen son dakika müjdesi geldi! 

Türk Hava Yolları(THY), 2023 yılı hedefleri doğrultusunda toplamda 10 bin yeni çalışanı bünyesine katacağını duyurdu. Verilen detaylara göre, Türk Hava yolları 2022'de 2 bin 577 kişiyi işe almıştı. Türk Hava Yolları 2023'te işe alacağı çalışanlarla beraber çalışan sayısını 85 bine çıkarmayı planlıyo

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Küresel kripto paralar OKX, Türkiye ekosistemindeki kripto parayı değerlendirenlere önemli bir ilerlemeyi ilan etti. Borsa aracılığı ile yapılan açıklamaya göre Türk yatırımcılar bundan böyle Türk lirası ile para yatırma ve çekme işlemlerini yapabilecek. 

Türk müteahhitler yurt dışında 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türk müteahhitlik sektörü  yılın ilk çeyreğinde yurt dışında toplamda 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi. 

Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı!

Türk Lirası ile ihracat yapılan ülke sayısı 164, ihracat yapan firma sayısı ise 6 bin 439 oldu. Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı. İşte haberin devamı..

TÜRKÇİMENTO üyelerinin çimento üretimi yılın ilk dört ayında göre yüzde 11,9 azaldı!

TÜRKÇİMENTO üyelerinin toplam çimento üretimi 2022'nin ilk dört ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,9’luk azaldı. İşte detaylar...

Türk ürünleri hakkında flaş gelişme! Market rafları kiralanacak

Türkiye'nin ürünleri hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Buna göre Türk ürünleri için uzak ülkelerde market rafları kiralanacak.

Türk müteahhitler Mart'ta 36 projede 2 milyon dolarlık iş üstlendi! 

Türk müteahhitlerin işleri Mart ayıyla beraber açıldı. Ticaret Bakanlığı'nca duyurulan resmi verilere göre; Türk müteahhitlerin Mart'ta 36 projede 2 milyon dolarlık iş üstlendi.

Türk yapı malzemelerinden yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yapı malzemeleri sektörü yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Volim Türkü Evi Kafe Bar Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Volim Türkü Evi Kafe Bar Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  100  bin TL sermaye bedeli  ile İlkkan Gökdemir tarafından kuruldu.

isviçre türk evi Haberi

isviçre türk evi

Hazine ve Maliye Bakanlığı liderliğinde Türkiye Bankalar Birliğinin katkısıyla kurulan Türk Evi'nde, Türkiye Varlık Fonu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin üst yöneticileri tarafında Davos Zirvesi boyunca dünya ekonomisinin nabzını tutan kurumların temsilcileriyle görüşmeler yapılıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Davos Zirvesi’nin ilk gününde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın ziyaret ettiği Türk Evi, küresel yatırımcıların ve siyasetçilerin de uğradığı bölge haline geldi. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ Genel Müdürü Zafer Sönmez; "Bakanımız Berat Albayrak ve Hazine ve Maliye Bakanlığımızın liderliğinde Türkiye Varlık Fonu, Cumhurbaşkanlığı Finans ve Yatırım Ofisleriyle beraber Türkiye'nin tanıtımı ve Davos'un 50. yılına özel yatırımcıları, Türkiye ile çalışan paydaşlarımızı bu evde misafir...