20 / 04 / 2024

Demirtaş OSB projeleri

Demirtaş OSB projeleri

Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi ÇED Raporu onaylanan Demirtaş OSB, ileri arıtma teknolojisiyle projede kullanılacak suyu geri kazanacak. 2016’da devreye alınacak tesis için 4 uluslararası firma bölgede pilot tesis kurdu.

Demirtaş OSB'nin santrali sanayici ile çevrecileri karşı karşıya getirdi!

Demirtaş OSB yönetiminin enerji giderlerini azaltma hedefiyle kurmaya hazırlandığı Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi, çevrecilerle sanayileri karşı karşıya getirdi. Çevreciler santralin tarım alanlarına büyük zarar vereceğini düşünüyor.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu bu bağlantı ile senelik 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Mahmut Demirtaş Mardin'deki inşaat çalışmalarını inceledi!

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, yapılması planlanan projeleri ve devam eden çalışmaların alanlarında incelemelerde bulundu.

OSB'lerin yatırım projelerine destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca OSB'lere bankalardan yatırım projeleri için kullandıkları kredilere faiz desteği verilmesi mümkün olacak.

Ezine Gıda İhtisas OSB'de Mart ayında arsa satışları başlayacak!

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yakında ihalesi yapılacak altyapı projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Iğdır'da planlanan OSB projeleri mecliste!

Iğdır ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Demirağ OSB'de ihale süreci başladı!

Sivas'ta kurulacak Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) altyapı projeleri yapım ihalesi 7 Haziran'da yapılacak. 

Çerkezköy OSB'de baraj ve okul kurulacak!

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, istihdam ve eğitimde gelişme yaşatacak projeleri açıkladı. Çerkezköy OSB yönetimi, meslek lisesinden sonra bir de meslek yüksekokulu kurmaya hazırlanıyor.

Hopa, liman ve OSB projeleriyle cazibe merkezi olacak!

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek Hopa Limanı ve OSB projeleri hakkında açıklama yaptı.. İşte detaylar..

RSG İç Mimarlık, Manisa OSB Sağlık ve Spor Kulübü'nü tasarlayacak!

Konut, turizm işletmeleri, çok amaçlı sosyal mekânlar ve sağlık yapıları gibi alanlarda iç mimari tasarım ve uygulama projeleri gerçekleştiren RSG İç Mimarlık, Manisa OSB Sağlık ve Spor Kulübü’nün iç mekân, dış cephe ve peyzaj tasarımını da üstlendi.

ASTİM OSB'de 200 dönüm alan yer talep edenlere verilecek!

ASTİM OSB Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgi verdi. Maraş, 2016 yılı içerisinde 200 dönüm arazinin, OSB’den yer talebinde bulunan sanayicilerin hizmetine sunulacağını ifade etti.

Demirtaş OSB, ileri arıtma için 4 pilot tesis kurdu!

Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi ÇED Raporu onaylanan Demirtaş OSB, ileri arıtma teknolojisiyle projede kullanılacak suyu geri kazanacak. 2016’da devreye alınacak tesis için 4 uluslararası firma bölgede pilot tesis kurdu.

Ekrem Demirtaş İzmir projelerini açıkladı!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in stat ve trafik sorununu çözüm için hazırladığı projeleri sergi açarak kamuoyuna açıkladı. İşte İzmir'in stat ve trafik sorunu için hazırlanan projeler...

Ekrem Demirtaş, İzmir Kıyı Kesimi ve Kent Merkezi Tünelleri Projesi'ni açıkladı!

Atatürk Stadyumu'nun yenilenmesi ve kent içi geçiş yollarının büyük bölümünün tünellerle yerin altına alınmasını öneren Başkan Demirtaş, "Stat ve ulaşım sorunlarına çare olabilecek bu projeleri kamuoyunun tartışmasını istiyoruz" dedi.

Demirtaş OSB projeleri Haberi

Demirtaş OSB projeleri

Bölgedeki tüm buhar ihtiyacı ile elektrik tüketiminin üçte birini karşılayacak olan Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi’nde ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nca yeterli bulunarak nihai kabulü yapılan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB), yeni bir çevre yatırıma daha hazırlanıyor. 25 bin metreküp/ günlük yeni bir arıtma tesisinin kurulumu için çalışmaları başlatan DOSAB, ileri arıtma teknolojisiyle kullanılan suyu geri kazanacak. Tesisin 2016’da devreye alınması planlanıyor. Konuyla ilgili bilgi veren DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman, yatırımın Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi ile birlikte çalışacağını belirterek, “Membran Biyoreaktör (MBR) olarak planlanan tesiste çıkan su, reverse osmoz veya nano filtrasyon gibi ileri arıtma teknolojisine tabi tutularak geri kazanılacak. Bu su Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi’nin 10 bin metreküplük su ihtiyacını da karşılayacak. Böylelikle...