26 / 04 / 2024

Deniz Karataş konut fazlalığı

Deniz Karataş konut fazlalığı

İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, ülkemizde konut fazlalığı yaşandığına yönelik eleştirilere sert çıktı: “Kimse bana, ‘daire şişti, dükkanı kapatıyoruz’ demesin. Her bina eğer değerini bulursa bal gibi satılır.”

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Deniz Demir: Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor!

CHP Ankara milletvekili Deniz Demir, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ülkede konut krizi olduğuna dikkati çeken Demir, "Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor" dedi.

Yenikent Müteahhitlik Ve Emlakçılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yenikent Müteahhitlik Ve Emlakçılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Sinan Polat Serkan Karakaya Deniz Karataş  ve Adem Yiğit  tarafından kuruldu.

Şile’de deniz kıyısındaki arazinin imarı 'turizm konut' olarak değiştirildi!

Şile Belediyesi’ne ait deniz kıyısındaki ağaçlarla kaplı yaklaşık 35 bin metrekarelik arazinin "turistik tesis" olan imarı, yatırımcı için uygun hale getirilerek “turizm konut” yapıldı.

Emlakbank'tan konut stoku için önemli adım!

Emlakbank olarak kentsel dönüşüm, enerji verimliliği, çevre duyarlılığı, yapısal kalkınma ve sosyal konut projeleri üzerinde çalıştıklarını söyleyen EmlakBank Genel Müdürü Deniz Aksu, ''Konut stokumuzu daha sağlam, verimli ve çevreci hale getirme yolunda ciddi adımlar atacağız'' dedi.

Aksu'da muhtarlara kentsel dönüşüm anlatıldı!

Antalya Müteahhitler Derneği (ANTMÜTDER) Başkanı Deniz Karataş, Aksu ilçesi’nde mahalle muhtarlarına kentsel dönüşümü anlattı..

Anadolu'daki inşaat sektörü dinlenmeli!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, Anadolu’da hizmet veren, inşaat ile ilgili dernek, birlik ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ile yakından bilgi alışverişi yapılmadan ortaya konulacak çözüm önerilerinin beklenen olumlu etkiyi oluşturamayacağını belirtti. 

Kentsel dönüşüm kapsamındaki harçlar geri alınabilecek!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yapılarda, müteahhit veya mülk sahiplerinin ödedikleri tapu devir harcını geri alabileceğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşümün önemi ortaya çıktı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş yaptığı açıklamada, "Beyoğlu'ndaki binanın çökmesi bize kentsel dönüşümün ne kadar gerekli ve acil olduğunu göstermiştir" dedi.

Konut kredi faizi 1'in altına çekilmeli!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, konut kredisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karataş, faiz ve kredilerin devlet politikası olarak tanınması gerektiğini söyledi.

İmar barışı yüzyılın fırsatı!

İmar barışının yüzyılın fırsatı olduğunu ifade eden Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş,  "31 Ekim'e kadar vatandaşlarımızın ve tüm yapı sahiplerinin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor" dedi.

Antalya'nın 2040 yılına kadar 952 bin yeni konuta ihtiyacı var!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'nın 2040 yılına kadar 952 bin yeni konuta ihtiyacı olduğunu söyledi..

Konut fiyatları düşmeyecek, artacak!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, gündemde merak edilerek konuşulan konut fiyatları hakkında değerlendirmeler yaptı. 

Deniz Karataş konut fazlalığı Haberi

Deniz Karataş konut fazlalığı

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Bakanı Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, inşaat sektörüne yönelik eleştirilere sert yanıt verdi. Karataş, inşaat sektörünün görmezden gelinemeyeceğini ve inşaata dur denilemeyeceğini belirterek, “Siz yatırımın önünü açmazsanız, burada üretime teşvik vermezseniz o zaman yüzde 70’i işgücüne dayalı olan inşaat sektöründe dur demiş olursunuz ki, bunun çok kötü etkileri olur. İnşaat sektörü hizmete dayalı bir sektördür. Sektörde her ne kadar makine olsa da, kalıp çakan, tuğla ören, sıva yapan işgücü vardır. Antalya’da SGK’ya kayıtlı işçilerin yüzde 25’i yani 400 bin işçinin 100 bini inşaat sektörüne kayıtlı işçiler oluşturmaktadır. Dolayısıyla inşaat sektörü görmezden gelinemez, inşaata dur denilemez. İstihdam ettiğimiz arkadaşlarımızın birçoğu niteliksiz işçidir. Yani şuradan kumu alıp bu tarafa atan işçidir. Bunun...