27 / 04 / 2024

Denizi doldurarak inşaat

Denizi doldurarak inşaat

Şehirler giderek kalabalıklaştığı için denizi doldurarak yeni alan yaratmak ve yüzer evler inşa etmek daha ekonomik hale geliyor. Fakat bu bir çözüm mü?

Şehrin kabalığından kurtulmak için denizlerde inşaat çözüm mü?

Şehirler giderek kalabalıklaştığı için denizi doldurarak yeni alan yaratmak ve yüzer evler inşa etmek daha ekonomik hale geliyor. Fakat bu bir çözüm mü?

Denize inşaat yapmak, şehir kalabalığı için çözüm mü?

Şehirler giderek kalabalıklaştığı için denizi doldurarak yeni alan yaratmak ve yüzer evler inşa etmek daha ekonomik hale geliyor. Fakat bu bir çözüm mü?

Türkmenistan Awaza Kongre Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Polimeks, Kasım 2012'de Türkmenistan'ın Awaza Bölgesi'nde inşaatına başladığı Awaza Kongre Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Hazar Denizi'nin dalgalarından ilham alarak inşa edilen Awaza Kongre Merkezi 197 milyon dolar proje değerine sahip.

Japonya'dan Çin'e inşaat uyarısı!

Japonya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı "beyaz belge"de Çin'in Doğu ve Güney Çin Denizi'ndeki toprak iddialarından vazgeçerek, yapay adacık ve platform inşaat faaliyetlerini durdurmasını istendi. İşte ayrıntılar...

Giresun-Ordu illerine bağlı yapılacak havaalanı inşaatı sürüyor!

Giresun-Ordu illerinin ortak kullanımı için yapmı süren ve denizi doldurarak yapılacak havaalanının inşaatı, hızla sürüyor

Belda İnşaat, Türkmenistan'da 5 yıldızlı otel yapacak!

Türkmenistanda inşaat sektöründeki faaliyetleriyle dikkati çeken Belda İnşaat, Hazar denizi kıyısında, 73 milyon dolara malolması beklenen 5 yıldızlı otel inşa edecek. Şirket, 12 katlı, 234 odadan oluşacak modern oteli Haziran 2013de tamamlamayı hedefliyo

Vakıflar, Üsküdar'da kat karşılığı inşaat yaptıracak

Vakıflar, Üsküdar İlçesi, Selamiali Mahallesi'nde bulunan 154 metrekarelik alana kat karşılığı inşaat işi yaptıracak.

İnşaat sektörüne İş ve İşçi Sağlığı Eğitimi

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisinin AB'ye uyumunu ve işbirliğini hedefleyen EUbuild Projesi çerçevesinde şirketlere yönelik `OHSAS 18001: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğiti

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

Denizi doldurarak inşaat Haberi

Denizi doldurarak inşaat

Dünyanın her yerinde şehirler giderek daha fazla denize yaklaşıyor. Birçok bölgede deniz içinde dev yapay adalar kuruluyor, sahil doldurma çalışmalarında milyonlarca ton dolgu maddesi denize dökülüyor.


Peki bu çalışmaların okyanusta yaşam ve ekosistem açısından ne tür etkileri olabilir? Bu ay BBC Future tarafından Sidney'de yapılacak olan Dünyayı Değiştiren Fikirler Zirvesi'nde ele alınacak konulardan biri de bu olacak.


Denizde yapay adalar

Deniz kıyısında liman inşa etiğimiz günden beri şehirler okyanusların içine girmeye başladı. Birçok ülke toprağını ve kıyı şeridini büyütmek için denizleri doldurarak yeni alan yaratmaya çalışıyor.


Örneğin Çin'de ya anakaradan toprak çıkarıp denize dökme ya da nehir kenarlarını kapatarak balçık biriktirme yoluyla kıyılarda doldurma projeleri hayata geçiriliyor.


Ada ülkesi Singapur 50 yılda boyutunu yüzde 22 büyüttü. Başka yerlerden satın aldığı kum, toprak ve kayalarla...