25 / 04 / 2024

Deprem Eğitim Akademisi projesi

Deprem Eğitim Akademisi projesi

Marmara depreminde büyük yıkımların yaşandığı Kocaeli'de İzmit Belediyesi tarafından dünyanın en büyük Deprem Eğitim Akademisi ( DEA ) ve ilk kurtarma teknolojileri tekno kenti kurulacak.

MEB açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere 18.400 Türk Lirası destek yapılacak...

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortak bir tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerde özel okullarda öğrenim gören öğrencilere destek verilmesi kararlaştırıldığı kaydedildi. 

EGM resmen açıkladı: Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne 500 öğrenci alınacak! Polis olmak isteyenler hemen baksın!

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi. Açıklamaya göre; Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne 500 öğrenci alınacağı belirtildi. İşte detaylar...

Son dakika… Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Okullar yaz tatiline ne zaman girecek?

Deprem nedeniyle ara verilen eğitime,  afetten etkilenen illerdeki okullarda bugün tekrar başlanırken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, pek çok veli ve öğrencinin merak ettiği o sorunun yanıtını açıkladı.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Üniversite açılış tarihi belli oldu mu?

Yaşanılan deprem felaketi sonrası üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Pandemi döneminden alışılmış bir eğitim olan uzaktan eğitim 2023 bahar dönemi için yeniden geldi. Bu durumdan memnun olmayan öğrenciler ise okullarına yüz yüze kavuşma haberini bekliyor.

Karşıyaka Belediyesi'nden apartman ve site yöneticilerine eğitim!

Karşıyaka Belediyesi’nce, deprem sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliliği ile birlikte vatandaşların doğru adımı atması, doğru kurumlardan hizmet alabilmesi için apartman ve site yöneticilerine eğitim verilecek.

Elazığ'da hasar tespit edilen 80 okulda eğitim yapılmayacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada Elazığ Sivrice merkezli deprem sonrası hasar tespiti yapılan 80 okulda eğitim öğretim faaliyeti yapılmayacağını dile getirdi.

Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı!

30 milyon TL yatırımla hayata geçen Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı.

İstanbul’daki 36 eğitim kurumu için yıkım kararı!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Sarıyer'de bulunan bir ilkokulun deprem riski nedeniyle tahliye edilmesinin ardından 36 eğitim kurumu için yıkım kararı alındı.

Beylikdüzü Belediyesi'nden apartman görevlilerine eğitim!

“Apartman Görevlileri Mesleki Gelişim ve Uzmanlık Akademisi” eğitim programını hız kesmeden devam ettiren Beylikdüzü Belediyesi, son dönem eğitimine katılan ve başarı sağlayan 110 apartman görevlisine sertifikalarını takdim etti.

ERA’dan gayrimenkul profesyonellerine ücretsiz eğitim!

ERA Türkiye, bünyesinde bulunan Gayrimenkul Akademisi’nde profesyonellerine ücretsiz eğitim ve seminerler veriyor.

TDUB Eğitim Akademisi Gayrimenkul Ekonomisi Eğitimi 10 Nisan'da!

Değerleme uzmanlarının çatı kuruluşu TDUB bünyesinde kurulan TDUB Eğitim Akademisi'nde Doç. Dr. Işıl Erol, 10 Nisan tarihinde katılımcılara gayrimenkul ekonomisi ve finansmanı konulu eğitim verecek.

TDUB Eğitim Akademisi'nde konut yatırımda trendler semineri verilecek!

TDUB bünyesinde faaliyet gösteren TDUB Eğitim Akademisi, “Yatırım Aracı Olarak Türkiye’de Konut Trendleri ve Riskleri” seminerini 6 Şubat 2016 tarihinde Ağaoğlu My Office'te üyeleri için düzenliyor.

Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi binası sağlam mı?

Kısa adı MURGEM olan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin yer aldığı bina hakkında belediyeye ‘çürük’ ihbarı yapılarak bina için deprem risk raporu alınması istendiği ortaya çıktı.

Deprem Eğitim Akademisi projesi Haberi

Deprem Eğitim Akademisi projesi

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve dünyada deprem eğitimiyle ilgili bir Deprem Eğitim Akademisi’ne ihtiyaç olduğunu söyledi.


Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan depremlerde bu afetle ilgili bir çok tecrübe ve bilginin heba edildiğini anlatan Doğan, depremle alakalı somut bilgileri DEA'da toplayacaklarını kaydetti.


Doğan, birçok ülkede uzmanlarla görüşüp, Japon profesörlerle toplantı yaptıklarını belirterek, "Japonya Kobe'de bilim adamlarının çalışmalarını inceledik ve dünyada eğiticilerin eğitileceği bir merkeze ihtiyaç olduğunu saptadık. Dünyanın en iyi hocalarıyla birlikte gerçekleştireceğimiz Deprem Eğitim Akademisi'nde ister yurt genelinde, ister yurt dışından gelip eğitim almak isteyenlere uygulamalı deprem eğitimi verilecek. Bu tesiste, aynı zamanda teknopark şeklinde teknik donanımlar, korunma aynı zamanda fiziki tüm ihtiyaçlara cevap verecek üretim ve tanıtım çalışmaları yapılacak" diye konuştu.


Akademide verilecek eğitimlerle depremde insanların hayatlarını kurtarılmasına...