17 / 04 / 2024

Deprem odaklı kentsel dönüşüm

Deprem odaklı kentsel dönüşüm

TMB Başkanı Mithat Yenigün, kentsel dönüşümün vakit kaybetmeden depreme karşı sıfır tolerans ile gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti ve depreme dayanıklı üretimin, denetimlerin ve sektör çalışanlarının eğitiminin öneminin altını çizdi...

Deprem odaklı kentsel dönüşüm şart!

İstanbul'da meydana gelen depremin ardından inşaat malzemesi üreticilerinden, müteahhitlere, mimar ve mühendislerden yalıtımcılara kadar sektörün tüm kolları açıklamalarında aynı noktayı gösterdi...

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan deprem ve kentsel dönüşüm temalı konuşmasında ilk defa konuştu. Buna göre, Görür, "İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunmayalım" diye konuştu. 

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye'de 120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı!

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve ayrıca, Jeofizik Mühendisleri Odası iş birliği ile Kartal’da ‘Deprem ve Kentsel Dönüşüm Paneli’ düzenlendi. Panelde, konuşan Prof. Dr. Eyidoğan, “120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı” dedi.

Kentsel dönüşümde devrim gibi bir dönem! Dönüşüm süreci hızlanıyor!

6 Şubat deprem felaketi kentsel dönüşümün önemini bir defa daha gösterdi. Hız kazanan çalışmalarla, afet riski altındaki bölgelerin dönüştürülmesine ilişkin yasa düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemelerin ortak hedefi ise dönüşüm sürecini hızlandırmak.

Olası İstanbul depremi için düğmeye basıldı! Önlemler peş peşe alınacak!

Kartal Belediyesi olası İstanbul depremi farkındalığı için deprem ve kentsel dönüşüm konulu panel gerçekleştirdi. 

Erzurum deprem riskine karşı kentsel dönüşümle güçlendiriliyor

Erzurum'da deprem riskini azaltmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projeleri son 8 yılda yaklaşık 60 bin konutun inşa edildiği 10 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi.

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Cumhurbaşkanı Yılmaz’dan milyonları ilgilendiren deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde deprem ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, deprem hasarları için 1 trilyon 28 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.

Konutta periyodik denetim kapıda: 81 ilde kentsel dönüşüm ve deprem yasasının temelleri oluşturuluyor! 

Ülkemizi afetlere karşı hazır ve dirençli hâle getirmek için düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası” çerçevesinde 6 farklı komisyon oluşturuldu. Peki hangi çalışmalar yürütülecek?

Deprem odaklı kentsel dönüşüm Haberi

Deprem odaklı kentsel dönüşüm

Dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinde bulunan Türkiye’de sağlam yapıların önemi her geçen gün daha fazla hissediliyor. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, depremin değil, ihmal ve kusurlu binaların kayıplara sebep olduğunu ifade ederek, deprem odaklı kentsel dönüşüm ve depreme dayanıklı yeni konut üretimi ihtiyacının sürdüğüne işaret etti.

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "1-7 Mart Deprem Haftası" kapsamında yaptığı açıklamada, TMB’nin 2014 yılında kamuoyu ile paylaştığı sektörün anayasası niteliğindeki 10 maddelik İnşaat Sektörü Bildirgesi’nde deprem konusunun Türkiye için önemini vurguladıklarını anımasttı. Depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu anlatan Yenigün, şunları söyledi; "Toplumsal belleğimizde büyük kayıplar ve derin acılarla yer alan depremin içinde bulunduğumuz andan yarınlarımıza uzanan çok ciddi bir tehdit olduğu unutulmamalıdır. Ancak deprem değil, kusurlu yapılar ve ihmal öldürür. Bu...