29 / 03 / 2024

deprem sigortası yıllık mı yapılır

deprem sigortası yıllık mı yapılır

Depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat olan ve depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan deprem sigortası yıllık mı ödenir? İşte yanıtı..

Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan beklenen İstanbul depremi açıklaması: 250 yıllık süre geçti, 7 ve üzerinde olacak!

Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul'da beklenen büyük deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu ve 250 yıllık sürenin bittiğine dikkat çekti. İşte Pampal'ın o açıklamaları...

25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Hiç sigortası olmayan ev hanımları nasıl emekli olur?

25 yıllık ev hanımlarının emeklilik konusu milyonlarca ev hanımının gündemde yer alıyor. Peki “Hiç sigortası bulunmayan ev hanımları nasıl emekli olur?” İşte detaylar!

Hatay'da depremde ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı!

6 Şubat'ta gerçekleşen deprem sonrasında, başta Hatay olmak üzere peş çok şehir etkilendi. Büyük depremin ardından ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı.

Çanakkale'de 70 yıllık evler için tapu iptal davası açıldı!

Çanakkale'nin Karbastı Mahallesi'nde, 70 yıllık evlere ve yeni yapılan deprem konutlarına; orman alanları içerisinde olması nedeniyle tapu iptal davası açıldı. 

120 yıllık veriler açıklandı! Korkutan deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, 120 yıllık kayıtlara göre Türkiye'de her 6 yılda bir büyük deprem olduğundan bahsederek, önemli uyarılarda bulundu.

Silivri'de 40 yıllık binanın yıkımı başladı!

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Çalışmalar sonucunda Silivri Belediyesi, 26 Eylül 2019’da Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik deprem sonrasında 40 yıllık bir binanın yıkımına başladı.

Elazığ'da 708 yıllık Beyzade Egendi Konağı sapasağlam ayakta kaldı!

Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğüne sahip deprem sonucunda Altınkuşak köyünde bulunan 708 yıllık Beyzade Egendi Konağı, hasar almadı. 38 odalı konağın yapımının 11 yıl boyunca devam ettiği ortaya çıktı.

Elazığ’daki depremde ayakta kalan 700 yıllık tarihi konak!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok bina hasar aldı. Deprem sonrası Elazığ Altunkuşak köyündeki 700 yıllık Beyoğlu Konağında bir çizik bile olmadı...

Yıllık 200 liraya konut sigortası yaptırabilirsiniz!

Evimizi korumak için konut sigortası mı yaptıralım yoksa alarm sistemi mi taktıralım? sorularına cevap arayanlar için  ortalama bir eve yıllık 150-200 TL gibi çok uygun fiyatlara konut sigortası yaptırılabiliyor...

Üsküdar’da 172 yıllık bina sağlam, yeni bina hasarlı!

Deprem nedeniyle İstanbul’daki okullar mercek altına alınınca sarsıcı bir gerçek ortaya çıktı. Üsküdar’da 172 ve 88 yıllık iki okul binası sağlam, 40 yıllık bina hasarlı bulundu.

Deprem sigortası yıllık mı ödenir?

Depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat olan ve depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan deprem sigortası yıllık mı ödenir? İşte yanıtı..

DASK primi yıllık mı?

Dask, Doğal Afet Sigortalı Kurumu'nun kısaltılması olarak biliniyor. Zorunlu deprem sigortası priminin poliçe imzalanırken peşin olarak ödenmesi gerekiyor. Peki, DASK primi yıllık mı?

Zorunlu deprem sigortası aylık mı yıllık mı?

Devlet tarafından zorunlu tutulan dask sigortası, meydana gelebilecek depremlerin vereceği maddi zararların teminatı için yapılması gerekiyor. Peki, zorunlu deprem sigortası aylık mı yıllık mı?

deprem sigortası yıllık mı yapılır Haberi

deprem sigortası yıllık mı yapılır

Deprem sigortası yıllık mı ödenir?

Meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olan zorunlu deprem sigortasının poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılıyor.


Deprem sigortası, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan deprem sigortası yıllık mı ödenir?


Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl oluyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor.


İşyeri DASK..

Zorunlu Deprem Sigortası‘nın Genel Şartlar A-2 Sigorta Kapsamı Dışında Kalan Binalar maddesi gereği; tamamı ticarî veya sınaî amaçla kullanılan binalar, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamı dışındadır. 


Ancak, mesken olarak inşa edilmiş binaların (apartmanların) içinde yer alan ve ticarethane, dükkân, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılması gerekli oluyor.



Deprem sigortasını kim yaptırır?



Işıl...