20 / 04 / 2024

Deprem sonucu hasara uğrayan yapılarda sorumluluk

Deprem sonucu hasara uğrayan yapılarda sorumluluk

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

AFAD Osmaniye 1.976 konut kura sonucu sorgulama ekranı 19.02.2024! Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'deki deprem konutların kura çekilişi için geri sayım başladı. Peki Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

TOKİ Malatya deprem konutları kura sonucu sorgulama ekranı 2024! AFAD TOKİ Malatya deprem konutu sonucu nasıl öğrenilir?

TOKİ Malatya deprem konutları kura sonucu sorgulama ekranı 2024 pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte AFAD - TOKİ Malatya deprem konutu sonuçları öğrenme detayları...

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Dünya Bankası açıkladı: Deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldı!

Dünya Bankası, 6 Şubat tarihinde Türkiye'yi vuran ve asrın felaketi olarak belirtilen iki büyük depremin yaklaşık 34,2 milyar dolarlık doğrudan fiziksel hasara yol açtığını ve deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldığını açıkladı.

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

Türkiye’de 11 ilde büyük can kayıpları ve hasara neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra enkazdan çıkarılan altın ve döviz görüntüleri, yastık altındaki altın ve döviz tasarruflarının bankalara kaymasına neden oldu.

7 bankada peş peşe nefes kesen son dakika fırtınası! İş Bankası, Garanti, TEB ve 4 banka daha duyurdu! Deprem kredisi!

Kahramanmaraş'ı vuran 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 45.000'den fazla sivilin ölümüne ve milyarlarca dolarlık hasara neden oldu. Deprem sonrası nakit ihtiyacı olan herkes banka kredilerini araştırmaya başladı. İşte, 36 ay vadeye kadar 6 ay geri ödemesiz deprem kredisi hakkında detaylar…

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

Deprem, ekonominin can damarı limanları da vurdu!

Türkiye bir kez daha deprem felaketiyle güne uyanırken, sarsıntının yarattığı tahribat da yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Kahramanmaraş’ta sabah saatlerinde meydana gelen depremde, sadece bini aşkın can kaybı ve binlerce yaralı bilgisi gelirken, ekonominin can damarı limanlarda da hasara yol açtığı

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, meskenleri deprem ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin maddi zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Peki, DASK prim hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

DASK zorunlu mu? DASK yaptırmamanın cezası var mı?

DASK, ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Peki, DASK zorunlu mu?

İzmir deprem konutları yarın teslim edilecek!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan ve hasara uğrayan evlerin yerine inşa edilen yeni konutların teslimi için geri sayımı başladı. Konutların teslimi yarın yapılacak. 

İzmir deprem konutları 26 Kasım'da teslim edilecek!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan ve hasara uğrayan evlerin yerine inşa edilen evlerin teslimi için geri sayımı başladı. Konutların teslimi 26 Kasım'da yapılacak.

Deprem sonucu hasara uğrayan yapılarda sorumluluk Haberi

Deprem sonucu hasara uğrayan yapılarda sorumluluk

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Ülkemiz bir deprem ülkesi olup, maalesef sık sık yaşanan depremlerle büyük can ve mal kayıpları yaşanmaktadır. Yaşanan depremlerde birçok yapı ya ciddi zarar görmekte veya daha kötüsü yıkılmaktadır. Belli bir bölgede bulunan birçok yapı sağlam bir şekilde ayakta dururken yine aynı bölgede bulunan sadece bir kısım yapıların hasar görmesi söz konusu yapıların yapım/inşa sürecine bir takım sorunların olduğuna karine teşkil edecektir. Böyle bir durumda kusurlu olan müteahhitten zararın tazmininin istenebileceği açıktır. 

Sorumluluk hesabı yapılırken sadece müteahhitin sorumluluğuna değil statik proje müellifi gibi yapının yapılmasında ve sonrası denetiminde aktif olarak görev alan kişilerin de sorumlu olduğunun kabulü gerekecektir. 

“Davacı kooperatif vekili,...