18 / 04 / 2024

deprem testi bina

deprem testi bina

Endişe büyük, hesaplar küçük… İstanbul’da hissedilen her sarsıntıda yürekler ağza gelse de kimse ‘Binam depreme dayanıklı mı?’ diye test ettirmiyor. Başlıca neden korkutucu: Çürük raporu çıkarsa evimin değeri düşer.

Deprem dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den haftada 10'a düştü!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen deprem felaketinden sonra büyük bir artış gösteren deprem dayanıklılık testi başvurularında büyük düşüş yaşandı. 

Deprem erken uyarı sistemi bina ve iş yerlerinden sonra cep telefonlarına geliyor!

Deprem erken uyarı sistemi Edis bina ve iş yerlerinden sonra şimdi de cep telefonları üzerinden de hizmete sunulacak.

Hazine binasına deprem testi yapılacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binası için ODTÜ’den son rapor da kötü geldi. Personeli dört 4 ayrı kuruma dağıtılan Hazine’nin boş gökdeleninde deprem testi yapılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

Trabzon'da deprem tehdidi! Binaların hiçbiri test edilmedi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından, binaların depreme dayanıklılığı gündeme geldi, ülke genelinde bina dayanıklılık testi başvuruları arttı. Ancak son dönemlerde bu talepler 90 seviyesinde düştü.

Binasına deprem testi yaptıranlar hemen bakın! Ön inceleme sonuçları açıklanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kenti afetlere dirençli hale getirmek için başlattığı yapı ön inceleme çalışmasının sonuçları açıklanıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbullular depremi unuttu: Bina dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den 5'e düştü!

İTÜ Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, bina dayanıklılık testi talepleri ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Panikle ev değiştirmeyin! Başka şehre taşınmayı düşünenler mutlaka bu haberi okusun!

Gayrimenkul uzmanları ani kararla panik havasında bulunduğu şehirden göç etmek isteyenleri önemli uyarılarda bulundu. Uzmanlar, göç edilecek deprem ve bina güvenliğinin yanı sıra dikkat edilmesi gereken başka kriterler de bulunduğuna işaret ediyor.

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

deprem testi bina Haberi

deprem testi bina

Üç gün önce Gökçeada açıklarında meydana gelen ve İstanbul’da da hissedilen 5.3 büyüklüğündeki deprem, megakentte yürekleri ağza getirdi. Korku büyük olsa da vurdumduymazlık had safhada. Binaların depreme dayanıklılığını test eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BİMTAŞ’a başvuruların sayısı yok denecek kadar az. 


BAŞVURU SAYISI 6’YA DÜŞTÜ


- İstanbul’da toplamda 1 milyon 600 bin yapı var. Son 9 yılda yapılan başvurular kapsamında 4 bin 260 bina incelemeye alındı. Geçen yıl sadece bin 947 başvuru oldu. 


- Van depreminden bir ay sonra 850 olan başvuru, 1 yıl sonra 184’e, bu yılbaşında da 6’ya kadar düştü. 


- Uzmanlara göre düşüşün nedeni ‘Ev çürükse değeri düşer’ korkusu. 


- Başvuruda istenen malzeme testi ücretleri şöyle: 8 katı geçmeyen binanın oturum alanı 500 m2’ye kadar yapılarda 3 bin TL+KDV, 500 m2’den...