19 / 04 / 2024

Deprem testi maliyeti ne kadar

Deprem testi maliyeti ne kadar

İstanbul geçen hafta yaşanan 5.8'lik depremle korku dolu anlar yaşarken, deprem testi başvuruları da patladı. Peki deprem testi maliyeti ne kadar?

Konut maliyeti arttı, dönüşüm kitlendi! Müteahhitler deprem bölgesinden kaçıyor, yüksek kazançlı lüks yapılara gidiyor!

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen 7'den büyük iki depremin ardından, afet bölgesinin ihya edilmesi için yeni konut inşaatlarına başlandı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından müteahhitlerin deprem bölgesinden kaçtığını dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Hazine binasına deprem testi yapılacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binası için ODTÜ’den son rapor da kötü geldi. Personeli dört 4 ayrı kuruma dağıtılan Hazine’nin boş gökdeleninde deprem testi yapılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Bir kişilik deprem çantasının maliyeti 904 lirayı geçti...

Bir kişiye yetebilecek ve sadece yaşamsal önemli eşya ve materyallerin yer aldığı ortalama bir deprem çantasının maliyeti açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Trabzon'da deprem tehdidi! Binaların hiçbiri test edilmedi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından, binaların depreme dayanıklılığı gündeme geldi, ülke genelinde bina dayanıklılık testi başvuruları arttı. Ancak son dönemlerde bu talepler 90 seviyesinde düştü.

Binasına deprem testi yaptıranlar hemen bakın! Ön inceleme sonuçları açıklanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kenti afetlere dirençli hale getirmek için başlattığı yapı ön inceleme çalışmasının sonuçları açıklanıyor. İşte ayrıntılar...

Bakan Özhaseki açıkladı: Deprem konutlarının maliyeti 100 milyar dolar! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Günlük 1.500 liraya çalışacak işçi bulamadıklarını aktaran Özhaseki, deprem konutlarının maliyetinin 100 milyar dolar olduğunu açıkladı. 

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Deprem bölgesi için kağıt masura ev tasarlandı! Maliyeti 110 bin TL civarında!

ODTÜ Acil Tasarım Stüdyosu, Pritzker ödüllü Japon Mimar Shigeru Ban işbirliğiyle deprem bölgesinde kullanılmak üzere, özel tasarım “kâğıt masura” ev tasarladı.

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye'ye maliyeti 126,3 milyar dolar olacak! Zararlar kalem kalem hesaplandı! 

CHP tarafından hazırlanan deprem raporuna göre, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin Türkiye’ye maliyeti 126,3 milyar dolara ulaşacak. Depremin zararları ve maliyetleri raporda kalem kalem hesaplandı. 

Bina sağlamlık testi talebinde patlama yaşandı! İşte süresi ve maliyeti!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından özellikle 2 bin yılı öncesi yapılan binalarda yaşayan kişiler depreme dayanıklılık testi yaptırmak için sıraya girdi.

Binanızın sağlamlığından ne kadar eminsiniz? Apartman sakinleri toplanıp hemen bu testi yaptırın!

Deprem gerçeği herkesin hayatında. Peki bu gerçeğe karşı neler yapıyorsunuz? Apartman sakinleri hemen bu testi yaptırmalı! İşte detaylar!

Deprem testi maliyeti ne kadar Haberi

Deprem testi maliyeti ne kadar

İstanbul geçen hafta Silivri açıklarında meydana gelen 5.8’lik depremle korku dolu anlar yaşadı. Sözcü gazetesinden Barış Özkan'ın haberine göre, uzun bir aradan sonra depremin kendisini İstanbul’a hatırlatması sonrası, vatandaşlar da deprem testi yapan şirketlerin yolunu tuttu. Başvurularda büyük patlama yaşandı.

Deprem testlerinin fiyatları binaların kat ve metrekare sayısına göre farklılık gösteriyor. 10 kata kadar olan binalar riskli bina tespit yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilirken, 10 katı aşan binalar Türkiye bina deprem yönetmeliğine de tabi oluyor. Bu durumda her kat için deprem testi yapıldığı için fiyatlar da aynı ölçüde yükseliyor.

10 KATI GEÇERSE DEĞİŞİYOR

Deprem testi yapan bir firmanın yetkilisi Mustafa Öz konu hakkında Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu. Deprem öncesi internet sitelerini 100 kişinin ziyaret ettiğini belirten Öz, bu rakamın depremin ardından 5 bin 600’lere...