26 / 04 / 2024

Deprem ve ekonomik kriz

Deprem ve ekonomik kriz

2006 yılının ortalarından bu yana durağan bir dönem yaşayan konut piyasasında özellikle orta kesime yönelik toplu konut projelerinde yüzde 15-20 oranında bir fiyat gerilemesi söz konusu. Bundan yola çıkarak pazardaki tüm parametreleri inceledik. Hem ihti

Ofisler doldu, mağaza kiraları yüzde 67 oranında yükseldi!

Deprem ve ekonomik kriz nedeni ile geçen sene ilk yarısını durgunlukla geçiren ofis ve perakende alanı, senenin ikinci yarısındaki hareketlenme ile hem fiyat hem de dolulukta zirveye doğru ilerledi. 

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemleri zamlandı! Çocuklu ailelere her ay ne kadar ödenecek!

2024 senesine girilmesi ile beraber, memur maaş katsayısındaki artışın etkisi ile sosyal yardım ödemeleri de güncellendi. Buna göre, Yaşlılar, engelliler, hastalar, yakınlarına bakanlar ve aileler için önemli olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı da bu zamlardan etkilenecek. İşte haberin deta

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

ASKON Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü yaptığı açıklamada "Biz Eskişehir'in iş adamları olarak, yaklaşan seçimlerde konuşulması gereken en önemli konunun deprem ve depreme hazırlık olduğunu düşünüyoruz." diyerek, "Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!" dedi.

İstanbul'da beklenen 7 büyüklüğündeki depreme ilişkin deprem uzmanlarından çarpıcı uyarı!

İstanbul'da beklenen depreme ilişkin deprem uzmanlarından çarpıcı açıklamalar peş peşe geldi. Türkiye'nin önde gelen deprem ve afet uzmanları Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Cenk Yaltırak ve Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremine ilişkin konuştu. 

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla bu ay 582 milyon Türk Lirası Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını dile getirdi. İşte detaylar...

Yüzde 17,55 zam geldi! Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerinden kimler yararlanacak? Kasım 2023 SED ödemeleri yapıldı mı?

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerine Temmuz 2023'te yüzde 17,55 oranında zam yapıldı. Peki zamlı ödemeler hesaplara yattı mı? İşte detaylar...

Goldman Sachs Avrupa’yı uyardı: Çatışmalar enflasyon ve büyümeyi etkileyecek!

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Orta Doğu gerilimi gölgesinde enerji fiyatları stabil kalmazsa bu durumun Euro Bölgesi enflasyonu ve ekonomik büyümesi üzerinde önemli etkileri olabileceği uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yılmaz’dan milyonları ilgilendiren deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde deprem ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, deprem hasarları için 1 trilyon 28 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.

Sosyal ve ekonomik destek (SED) ekim ayı ödeme takvimi: Zamlı SED ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına destek sağlıyor. Peki, Zamlı SED ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi ne kadar? SED yardımı başvuru şartları neler?

Devlet dar gelirli vatandaşların çocuklarına destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yardımında bulunuyor.

Hesaplara tam 579 milyon TL sosyal ve ekonomik destek ödemesi yatırıldı! Hemen alın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada bu ay ihtiyaç sahibi olan ailelere, 579 milyon Türk Lirası, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası katıldı. Erdoğan, "81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi.

Deprem ve ekonomik kriz Haberi

Deprem ve ekonomik kriz

Amerika Birleşik Devletleri'ni(ABD) kasıp kavuran mortgage krizinin yansımaları, AKP'nin kapatılma davası süreci ve ardından Ergenekon soruşturması ile iç siyasette tansiyonun yükselmesi, gayrimenkul piyasasını tedirgin etti.
Konut kredisi faiz oranlarının artışı ile ellerindeki evleri satmak için fiyat düşürmek zorunda kalan firmalar SOS veriyor. Gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluk en çok da lüks konut satışlarını etkiledi. A plus kategorisine giren bu türden konutların satışlarının bıçak gibi kesildiği ifade ediliyor.
Deprem ve ekonomik kriz yıllarında biriken konut talebinin realize edildiği 2004, 2005 ve 2006'da altın dönemini yaşayan inşaat sektöründen büyük bir durgunluğun işaretleri geliyor.
Sorunun boyutlarının tam olarak tespiti için yılın ikinci yarısını beklemenin daha doğru olacağını söyleyen sektör temsilcileri, programsız konut arzı ile bu işte tecrübesi olmayanların inşaat sektöründe önemli yatırımlara girmesinin...