19 / 04 / 2024

Deprem vergileri ne kadar

Deprem vergileri ne kadar

1999-2020 yılları arasında toplanan deprem vergilerinin nasıl harcandığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk Hava Yolları'nın deprem konutları ne oldu?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde depremzedelere 1000 konut inşa etme sözü vermişti. Bu sözü anımsatan ünlü havalimanı muhabiri Ali Kıdık, "Tam 360 gün geçti ama ne bir arsa alındı ne bir çivi çakıldı" dedi.

2002-2023 yılları arasında 3 trilyon dolara yakın deprem vergisi toplandı! Vergi kimlere, nasıl harcandı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından, 'Deprem vergileri nereye harcandı?' sorusu sık sık gündeme gelmişti. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, X sosyal medya hesabından deprem vergisiyle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Japonya'da 7.6 şiddetinde deprem oldu! Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu?

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkılırken, 48 kişi öldü. Peki  Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu? 

Deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? Milletvekilleri sordu, Bakan Özhaseki il il açıkladı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? İşte Meclis'ten o konuşmalar...

Deprem konutları ne zaman teslim edilecek, son durum ne?

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarası sarılmaya devam ediyor. Birçok kent ve ilçeyi etkisi altına alan ve binlerce yapının yıkılmasına neden olan bölgede temelleri atılan kalıcı konutlardaki çalışmaların yüzde 75’i tamamlandı. 

Deprem bölgesindeki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzede başvurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada deprem bölgesinde uygulanan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzedenin başvuru yaptığını söyledi.

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

2023 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? 

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen kentlerde inşaat çalışmaları devam ediyor. Peki 2023 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? İşte detaylar...

Malatya Battalgazi'deki deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Battalgazi ilçesinde afet konutlarının inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İşte söz konusu deprem konutlarında son dakika...

TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu! 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından enkaz kent haline gelen Hatay için sevindiren haber geldi. TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu. Peki TOKİ deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

SON DAKİKA! Peş peşe üç deprem! En son artçı deprem ne zam oldu? Az önce nerede, ne zaman deprem oldu?

Son depremlerin listesi, AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin tarafından her yeni depremle beraber güncelleniyor. Peki, en son artçı deprem ne zam oldu? Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Denizli deprem son dakika...

SON DAKİKA DEPREMLER: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu? 23 Ağustos 2023!

Son dakika deprem açıklamaları ve AFAD ile Kandilli Rasathanesi tarafından sağlanan deprem listesi vatandaşlarca merak ediliyor. Peki, az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 23 Ağustos 2023 son depremler!

DEPREM: Son dakika az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 22 Ağustos 2023 son depremler!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika depremlerini yayınlamaya devam ediyor. Peki, az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 22 Ağustos 2023 son depremler!

Deprem vergileri ne kadar Haberi

Deprem vergileri ne kadar

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 1999-2020 yılları arasında toplanan deprem vergilerinin nasıl harcandığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Antmen, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Antmen, ''Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu.

Antmen, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''1999-2020 yılları arasında 35 milyar dolar tutarında deprem vergisi toplanmıştır. Toplanan deprem vergilerinin akıbeti kamuoyunda tartışılmaya başlanmıştır. Yaşanan tartışmalar sonrasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Harcanması gereken yere harcadık. Bundan sonra da bu tür şeylerin hesabını vermeye zamanımız yok” ifadelerini kullanmıştır. 
Türkiye'de ağır vergi yükü altında ezilen vatandaşlara; bir de depremlere önlem alınsın diye toplanan vergilerin hesabının verilmemesi; 6.8 şiddetinde yaşanan bir depremde...