27 / 12 / 2025

Deprem vergisi kaldırıldı mı

Deprem vergisi kaldırıldı mı

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, deprem vergisinin kaldırılması için meclise kanun teklifi sundu. Antmen, "20 yıldır toplanan vergilerin, depreme önlem olarak kullanılmadığı ortaya çıktı" dedi...

Reform İnşaat'ın iflas kararı mahkeme kararıyla kaldırıldı!

14 Ocak 2020 tarihinde iflas eden Reform İnşaat İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi hakkında, Çorlu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi iflasın kaldırıldığını duyurdu.

Çırağın Group İnşaat’ın geçici mühlet kararı kaldırıldı!

Çırağın Group İnşaat Sosyal Tesisler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.  hakkında 10 Temmuz 2025 tarihinde verilmiş geçici mühlet kararları kaldırıldı. 

Arte Elektronik'in kesin mühlet kararı ile tüm tedbirler kaldırıldı!

1991 yılından bu yana İstanbul'da faaliyet gösteren Arte Elektronik'in konkordato sürecinde sona gelindi. Mahkeme, kesin mühlet kararı ile tüm tedbirlerin kaldırılmasına karar verdi.

Pataş Tarım Ürünleri Otomotiv'in kesin mühleti kaldırıldı! 

Geçtiğimiz aylarda mali krizden dolayı konkordato ilan eden Pataş Tarım Ürünleri Otomotiv Gıda Üretim Sanayi Limited Şirketi'nin kesin mühleti kaldırıldı. 

Toybox Gıda Pazarlama'nın tedbirleri kaldırıldı!

Toybox Gıda Pazarlama ve Saadet Gıda Pazarlama Sanayi hakkında açılan davanın feragat nedeniyle reddine, kesin mühlet kaldırıldı.

Konkordato ilan etmişti! ECS Emir Çift Cam’ın geçici mühleti kaldırıldı!

CS Emir Çift Cam İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. hakkında daha önce verilen geçici mühlet kararı kaldırıldı.

İstanbul'da son 6 yılda 1361 kaçak yapı kaldırıldı!

İstanbul genelinde kaçak yapılarla mücadele devam ediyor. Son 6 yılda toplam 1361 kaçak yapı kaldırıldı.

Elvan Kimya’nın geçici mühlet kararı mahkemece kaldırıldı!

Gaziantep’te faaliyet gösteren Elvan Kimya İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi hakkında daha önce verilen geçici mühlet kararı, Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından kaldırıldı.

Okpak Temizlik Sağlık Ürünleri Sanayi'nin geçici mühleti kaldırıldı!

Gaziantep'te faaliyet gösteren Okpak Temizlik Sağlık Ürünleri Sanayi'nin geçici mühleti kaldırıldı.

Yeşil GYO'nun konkordato tedbirleri kaldırıldı!

Yeşil GYO ile ilgili, mahkeme konkordato tedbirlerinin kaldırılmasına karar verdi. Şirket, konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem bugünden itibaren resmen başladı! Devir işlemlerinde o şart kaldırıldı!

Tapuda yeni dönem bugünden itibaren resmen başladı. Yeni dönemle birlikte tapu devir işlemleri için taşınmazın bulunduğu ilçeden randevu alma şartı kaldırıldı.

Ev sahiplerinden 'yüzde 25 sınırlamasının kaldırılması hataydı' açıklamasına tepki yağdı!

Kiraya yüzde 25 zam sınırı, 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kaldırıldı ancak taraflar arasında yaşanan sorunlar tam anlamıyla çözülmüş değil. Konu ile ilgili uzman isimlerin açıklamaları peş peşe gelmeye devam ediyor. Peki yüzde 25 zam sınırı mı hatalıydı, kaldırılması mı? Ev sahipleri neler söyledi

Çiftçileri yakından ilgilendiriyor! Mazot ve gübre desteği kaldırıldı mı? 

Çiftçileri yakından ilgilendiren mazot ve gübre desteği ödemelerinin kaldırıldığına dair haberler yayılmaya başladı. Peki mazot ve gübre desteği ödemeleri kaldırıldı mı? 

Deprem vergisi kaldırıldı mı Haberi

Deprem vergisi kaldırıldı mı

Cumhuriyet Halk Partisi, deprem vergisi olarak da bilinen Özel İletişim Vergisi'nin kaldırılması için kanun teklifi verdi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “2004-2019 arası 65 milyar lira, dolar bazında ise 34 milyar dolar toplandı. Elazığ’da yaşanan depremle birlikte, toplanan deprem vergilerinin akıbeti kamuoyunda tartışılmaya başlanmıştır. Türkiye’de ağır vergi yükü altında ezilen vatandaşlara; bir de depremlere önlem alınsın diye toplanan vergilerin hesabının verilmiyor” diye konuştu.

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Gider Vergileri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Antmen, teklifinin gerekçesinde Özel İletişim Vergisinin 17 Ağustos 1999 depreminin yaralarını sarmak ve gelecekte yaşanması muhtemel depremlere yönelik çalışmalar için getirildiğine dikkat çekerek, şunları aktardı:

"Bu depremlerin ardından, deprem sonrasında yaşanan ekonomik zorlukları aşmak ve yaşanacak bir...