18 / 04 / 2024

Depremde yıkılan binalar

Depremde yıkılan binalar

Ege'de Sonsöz köşe yazarı Mehmet Karabel bugünkü köşesinde Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın İzmir'le ilgili uyarılarını kaleme aldı. İşte Mehmet Karabel'in 'Depremin yıktığı yere yeni evler yapılır mı?' başlıklı yazısı...

1999'dan önce yapılan evler için risk uyarısı!

AK Parti'li Özhaseki'den, 1999'dan önce yapılan evler için deprem riski uyarısında bulundu. Özhaseki, ''Çünkü o günkü inşaat yönetmeliğine göre yapılan evlerin hesapları bugün yaptığımızdan çok farklı" dedi.

Depremin baş suçlusu yine 'çürük binalar' oldu!

Her deprem olduğu gibi İzmir'deki felakette baş suçlu 'çürük binalar, kesilen taşıyıcı kolonlar' oldu. Zemin katında lağım borusunun geçebilmesi için kesilmiş bir taşıyıcı kolon bir felekate yol açabiliyor.

Van Depremi kentsel dönüşüm için milat!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, 17 Ağustos Depremi'nin 19. yıldönümü için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, yıkımların nedeninin çarpık kentleşme olduğu vurgulandı.

Depremde yıkılan binaların yüzde 64'ünün su yalıtımı yok!

Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, su yalıtımsız binaları “dikey mezar” olarak nitelendirdi ve “Marmara depreminde yıkılan binaların yüzde 64’ü su yalıtımı olsaydı yıkılmayacaktı” dedi.

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

AİHM'den depremde yıkılan Bayram Otel davası kararında şok detay!

9 Kasım 2011'de Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de hayatını kaybeden 24 kişinin ailesinin AİHM'ye başvurusu sonucu açıklandı. 

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Adıyaman Milletvekilleri depremde yıkılan okullar için Milli Eğitim Bakanı’ndan talepte bulundu!

Adıyaman Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret ederek depremde yıkılan okullar için 7 maddelik talepte bulundular. 

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nı yapan kooperatifin kurucusu ve fenni mesulüne dava!

Adana'da Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı yapan kooperatifin kurucuları arasında yer alan tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında dava açıldı.

Depremlerde yıkılan Diyar Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu açıklandı! Galeria Sitesi neden yıkıldı? Kimler kusurlu?

Diyarbakır’da depremde iki bloğu yıkılan, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria sitesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde ek bilirkişi raporu tamamlandı. Peki Galeria Sitesi neden yıkıldı?

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Galeria Sitesi İçin Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Çökmenin nedeni belli oldu!

Diyarbakır'da, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği siteye ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Depremde yıkılan konutların kredisi nasıl ödenecek? Sigorta ödemeleri konut fiyatlarından düşük kalıyor!

Depremzedeler şimdi ev kiralarının yüksekliğinin karşısında, yıkılan evlerinin kredisini nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

Adıyaman'da depremde yıkılan İsias Otelin sahibi ve üç yöneticisi tutuklandı!

Adıyaman'da depremde yıkılan İsias Otelin sahibi ve yöneticisi Ahmet, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt mahkeme tarafından tutuklandı. İşte detaylar...

Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 24 şüpheli tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya  imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda, sorumlulukları tespit edilen toplam 24 şüpheli tutuklandı.

İlk rakamlar açıklandı! İşte yıkılan ve hasarlı bina sayısı

Türkiye’yi yasa boğan ve asrın felaketi diye nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yitirdiğimiz can sayısının ardından bina kaybı bilançosu da ortaya çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum, depremde yıkılan veya hasar gören bina sayısını açıkladı.

Depremde yıkılan binalar Haberi

Depremde yıkılan binalar

Ege'de Sonsöz köşe yazarı Mehmet Karabel bugünkü köşesinde Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın İzmir'le ilgili uyarılarını kaleme aldı. "Geçtiğimiz Cumartesi… İzmir’de acıların katmerlendiği gündü… Bu şehir… Enkaz altında can veren hemşehrilerini… Yaralıları… Öksüz ve yetim kalan yavruları hiç unutmadı… 30 Ekim’de 6.9’un vurduğu Bayraklı’da… Artık hiçbir şey eskisi gibi değildi… Üstelik… Yaralar bi’türlü kabuk bağlamıyordu… *** Mal canın yongasıdır, derler ya… Yıkılan apatmanların hayatta kalan sakinleri… Başlarını sokacakları yeni konutlar için “emsal” peşinde koşarken… Ürperten uyarı…" sözleriyle yazısına başlayan Mehmet Karabel'in 'Depremin yıktığı yere yeni evler yapılır mı?' başlıklı yazısı şu şekilde:

Türkiye’nin yakından tanıdığı… Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan geldi… Ahmet Hoca… Bayraklı için kocaman bir işaret fişeği çaktı… Daha doğrusu… “Beni dikkatle dinleyin” uyarısı eşliğinde… Herkesin tüylerini...