19 / 04 / 2024

depremde zarar gören binalar

depremde zarar gören binalar

Fırat Üniversitesi (FÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy yaptığı açıklamada, "Deprem'de en büyük zararı fay hattı üzerindeki yapılar görüyor" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara: Devlet binaları güçlendirirken birey de birşeyler yapmalı!

Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği (AHDER) Onursal Başkanı Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara, deprem zararlarının azaltılmasına yönelik devletin üzerine düşeni yapmaya çalıştığını, ancak vatandaşın üzerine düşeni yapmadığını söyledi

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda 386 yetiştiriciye 1095 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi geldi. Paylaşılan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesindeki 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanların hasarları karşılanırken, poliçedeki bazı detaylar süreçle ilgili tartışma yarattı. Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

Depremden zarar gören şehirlerde incelemeler yapan akademisyen bilirkişiler, ağır hasar gören konut sayısıNIN 507 bin olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Depremde en çok hangi katlar zarar görür? Depremde binanın ilk neresi çöker? Bir bina depremde neden çöker?

Kahramanmaraş merkezli ve ülkenin yüreğine ateş saçan depremlerden sonra vatandaşlar depremde nerelerin güvenli olduğu ve binada ilk nerelerin çökeceği araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Aygaz'dan muhteşem kampanya! 'Boş Tüpleriniz Yardıma Dönüşsün' projesiyle deprem bölgesine yardım!

Evinde boş mutfak tüpü olan tüm vatandaşlar için Aygaz çok iyi bir kampanya duyurusu yaptı. Boş tüp ile Aygaz’a giderek, bu tüplere LPG dolduruluyor ve depremde zarar gören bölgelere ulaştırılıyor. 

Depremde hasar gören araçları sigorta karşılar mı? Depremde hasar gören araçlar ne olacak?

Depremden dolayı hasar gören araçlara dair araştırmalar son hızla devam ediyor. Peki Depremde hasar gören araçlar ne olacak? İşte detaylar!

Birçok kişi bunu araştırıyor! Depremde hasar gören araçlar kaskodan para alacak mı?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen büyük depremlerde onbinlerce araç da enkaz altında kalarak, büyük bölümü hurdaya çıktı. Peki deprem nedeniyle hasar gören araçlara trafik sigortası ve kasko ödeme yapıyor mu? İşte birçok kişinin merak ettiği o sorunun yanıtı…

Depremde zarar gören araçların durumu belli oldu! Dikkat çeken detay

Anadolu'nun 11 ilinde yıkıma yol açan depremlerde on binlerce bina yerle bir olurken bir o kadar araç da kullanılamaz halde. Peki, sigorta şirketleri deprem kaynaklı araç hasarlarını karşılanıyor mu? İşin uzmanı, sigortadaki 'deprem teminatı'na dikkat çekti. İşte detaylar...

Depremde zarar gören araçlar için kasko süreci nasıl olacak? İşte detaylar

Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan iki büyük deprem binlerce de konutun yıkılmasına neden olurken, onlarca kişi de yaşamını yitirdi. Tüm Türkiye yaraların bir an evvel sarılması için harekete geçerken, DASK ve kasko ile ilgili detaylar yeniden gündeme düştü. İşte tüm detaylar...

İTO Başkanı Avdagiç, iş dünyasına seslendi! Depremzedelerin istihdamı için çağrı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’ten, iş dünyasına depremzedeler için bir çağrı geldi. Avdagiç, iş dünyasından, depremde zarar gören ve başka illere yerleştirilen kişilerin istihdamında öncelik tanınmasını istedi.

Depremden dolayı zarar gören hayvanlar için et ve süt kurumundan duyuru! Ücretsiz bakılacak!

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi sonrası Et ve Süt Kurumu, depremden zarar gören üreticilerin ellerindeki hayvanlarının kesim ve bakımı ile alakalı önemli bir ilan yayınladı.

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

depremde zarar gören binalar Haberi

depremde zarar gören binalar

Elazığ'da yaşanan ve merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde Doğu Anadolu Fay Zonu'nun Pütürge segmentinin tam orta noktasındaki Çevrimtaş köyünde meydana gelen hasar ve yüzey kırıkları sarsıntının şiddetini de gün yüzüne çıkardı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 24 Ocak tarihinde yaşanan  41 kişinin hayatını kaybettiği 45 kişinin enkaz altından kurtarıldığı depreme ilişkin farklı üniversitelerden bölgeye gelen akademisyenler tarafından inceleme yapıldı.

Fay hattında incelemeler yapan akademisyenlerden Fırat Üniversitesi (FÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, Anadolu Ajansı muhabirine, Doğu Anadolu Fay Zonu'nun kuzeydoğuda Karlıova'dan başlayıp Bingöl, Palu, Hazar Gölü ve Çevrimtaş köyünden geçip, güneybatıya doğru Şiro Çayı vadisini takip ederek Sincik, Gölbaşı, Türkoğlu ve oradan Güneybatı Karataş'a doğru uzanan yaklaşık 700 kilometrelik uzunluğa sahip...