19 / 04 / 2024

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tatilcilerin gözdesi Antalya'da günlerce devam eden orman yangınında zarar gören Kalemler ve Demirciler mahallelerine geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, vatandaşlarla buluşarak taleplerini dinleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gerçekleştirilen çalışmaları da denetledi.

Demirciler Mahallesi'nde yangında evini yitiren Zeynep Arslan'ın Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yeniden yapılan evin gezen Murat Kurum, daha sonra çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

2021 yılında ciddi afetler yaşandığını dile getiren Bakan Murat Kurum, her felakette ilk andan itibaren vatandaşların yanlarında olduklarını söyledi

Antalya ve Muğla'da çıkan orman yangınlarında da tüm ülkenin kalbinin afet bölgeleri için attığını ve Türkiye genelinde ciddi seferberlik yaşandığını dile getiren Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, ilgili bakanlıkların ve kurumların vatandaşın ihtiyaçlarının giderilmesi için çalıştığını kaydetti.

Antalya ve Muğla daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

- "Tüm mahallelerde inşaat çalışmaları başladı"

Bakan Murat Kurum, konu ile yaptığı açıklamada "Antalya ve Muğla'da 1350 konut, yaklaşık 750 ahır projemiz var. Bunları bir yıl içinde 2+1, 3+1 büyüklüklerde, kendi yerlerinde, yöresel mimariye uygun şekilde teslim edeceğiz." diye konuştu.

Ziyaret ettiği Zeynep Arslan'ın konutunun da yangında büyük ölçüde zarar gördüğünü belirten Bakan Murat Kurum, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "İyi ki bu evleri yaptık, vatandaşımız mutlu mesut yaşıyor." diyebilecekleri bir anlayışla çalıştıklarını aktaran Kurum, "Bir yıl içinde konutlarımızı teslim edeceğimizi ifade etmiştik. İnşaatlar hemen hemen tüm mahallelerde başladı. 2-3 ay içinde evleri etaplar halinde bitirip, teslim edeceğiz." 

İstanbul ve Antalya için acele kamulaştırma kararı!


Geri Dön