25 / 04 / 2024

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya ilinin Manavgat ilçesindeki Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısı sonrası önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kurum yaptığı açıklamada, İller Bankası ile Manavgat'ın Belenobası, Tepeköy, Ahmetler, Saraçlı, Şeyhler, Değirmenli, Bucak, Güzelyalı, Hocalı, Gebece, Oymapınar, Iğrışlar ve Merzevi mahalleri için 50 milyon TL finans desteği sağlandığını söyledi.

Yangından etkilenen mahallelelerle de ilgili açıklama yapan Bakan Kurum,  "Evini, ahırını, geçim kaynağı olan hayvanlarını, bahçelerini kaybeden, zarar gören tüm vatandaşlarımızla görüştük. İlk andan itibaren 'Başımızın tacı olan çiftçilerimizin mağduriyetini önlemek için zaman kaybına tahammülümüz yok.' dedik. Bazıları bizim hızımızdan rahatsız olsa da biz 7/24 esasıyla vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için sahada bilfiil çalıştık." dedi.

Antalya ve Muğla da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Konutlar 1 yıldan daha kısa sürede teslim edilecek

Antalya ve Muğla'da 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyleyen Kurum konutların teslimleriyle de ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, şunları söyledi: "Tüm konutlarımızı söz verdiğimiz üzere bir yıldan daha kısa sürede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Nasıl ki depremlerde, sellerde evleri hasar gören, yıkılan vatandaşlarımız için ucuzluk ve uzun vade gibi her türlü ödeme kolaylığını sağlıyorsak Antalya ve Muğla'da da afet bölgelerinde aynı uygulamayı yapacağız. Maliyetlerden yüzde 40-50 oranında indirim yapılacak. Çıkan tutarı vatandaşlarımız ilk iki yılı ödemesiz olmak üzere 18 yılda ödeyebilecek. Ödemeler faizsiz olacak ve eşit taksitlerle geri ödenecek."

Antalya'da konut fiyatları tavan yaptı!


Geri Dön