25 / 04 / 2024

Antalya'da konut fiyatları tavan yaptı!

Antalya'da konut fiyatları tavan yaptı!

Antalya Son Haber köşe yazarı Ömer Yetgin, bugünkü köşesinde Antalya'da yaşanan kiralık ev sorununu kaleme aldı. İşte Ömer Yetgin'in o yazısı...



Antalya Son Haber köşe yazarı Ömer Yetgin, bugünkü köşesinde Antalya'da yaşanan kiralık ev sorununu kaleme aldı. İşte Ömer Yetgin'in o yazısı...

Ev fiyatlarının “istikrarlı” şekilde yükseldiği Antalya’da Eylül'le beraber kiralık ev bulmak neredeyse imkansızlaştı. Antalya'da özellikle Akdeniz Üniversitesi’ne yakın yerleşim yerlerinde kiralık ev fiyatları el yakar hale geldi.Özellikle Uncalı, Toros, Gülveren, Ahatlı, Kültür, Yenidoğan ve Duraliler gibi mahallelerde kiralık ev bulmak zorlaştı, 2+1 kiralık evler 2 bin ila 2 bin 500 Türk Lirası'ndan rahatlıkla alıcı bulabiliyor.

Diğer taraftan Konyaaltı’nın en fazla nüfus yoğunluğunun bulunduğu Siteler, Toros, Altınkum, Görsu gibi mahalleler hız kesmeden gelişme gösterirken bu mahallelerde kiralık ev bulmak da oldukça zorlaştı. 

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne yakınlığı sebebiyle de tercih edilen semtlerden birisi olan Uncalı’daki Siteler mahallesi ise son senelerde büyük bir değişim ve gelişime sahne olurken kiralık evler neredeyse hiç kalmadı. 

Antalya da konut fiyatları tavan yaptı!

Antalya’da sürekli yeni binalar inşa edilirken, kiralık ve satılık binaların kolayca alıcı bulmasının en büyük sebebinin Antalya’nın hızla gelişmesi ve nüfusunun yükselmesi olduğuna dikkat çeken emlakçılar, şehir merkezindeki Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez başta olacak şekilde diğer ilçelerde de kiralık ev bulmanın güçleştiğini vurguluyor. 

Okulların açılmasıyla beraber her sene kanayan bir yara olan kiralık konut sorunu kendini bu sene çok dhaa fazla gösterdi. Ev fiyatlarının rekor derecede yükseldiği günümüzde doğal olarak kiralık konut bulmak da oldukça zorlaştı. 

Antalya’da okulların açılmasıyla beraber hem ev fiyatları yükseldi, hem de bu konu ile ilgili mağduriyetler çoğaldı. Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez ilçelerinde bu sorunun gün geçtikçe artması öğrenciler ve aileleri maalesef tedirgin ediyor. 

Maliyetlerin sürekli yükselmesi sebebiyle yeni ev sayısı da düşerken, kiralık konut arayanların sayısı gün geçtikçe yükseliyor.

Antalya'da ev kiraları uçtu!

Kira fiyatları son 1 yılda ne oldu?


Geri Dön