20 / 04 / 2024

Derince Limanı projesi

Derince Limanı projesi

Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ adına açıklamalarda bulunan Safi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Derince'ye yakışır şekilde bir liman yapacaklarını söyledi.

Derince Limanı'na teklif yok!

Derince Limanı' nın 36 yıl süreyle “ işletme hakkının verilmesi ” yöntemi ile özelleştirme ihalesi nin açık artırım turunda, katılan 3 firma da teklif vermedi.

Hızlı Tren ve Derince Limanı projeleri Kocaeli'nin lojistik üs olmasını sağlıyor!

Türkiye'nin ikinci büyük sanayi kenti Kocaeli, ulaşım anlamında zengin bir altyapıya sahip. Hali hazırda yapımı devam eden Hızlı Tren, Körfez Geçiş Köprüsü, Derince Limanı gibi projelerin tamamlanmasıyla kentin lojistik açıdan da bir üs olması bekleniyor.

Derince Limanı özelleştirilecek!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait Derince Limanı, 36 yıl süreyle, "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek...

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Tuzlaport Liman için düğmeye basıldı! Tuzla'ya yeni liman geliyor!

Tuzlaport Liman ve Tersane İşletmeciliği tarafından İstanbul ili Tuzla İlçesi'ne Tuzlaport Liman'ı için düğmeye basıldı. İşte yeni liman projesi ile ilgili detaylar...

Gayrimenkul Sektöründe Gözler Filyos’ta!

Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Zonguldak Filyos yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladı. Filyos Liman Projesi’nin inşa edilmesinden sonra ilgi rağbet görmeye başladı. 

Filyos Limanı Projesi meclis gündeminde!

Filyos Limanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yenifoça Yat Limanı ihalesi 18 Ocak'a ertelendi!

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilecek olan İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi'nin ihalesi 18 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Yenifoça Yat Limanı için düğmeye basıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı projesi için ihaleye çıkıyor...

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

Filyos Liman Projesi TBMM gündeminde!    

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Liman Projesi ile ilgili 5 soru meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Liman Projesi inşaatının yüzde 67’si tamam!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’ün rüya projesi olarak bilinen Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşıldı. Zonguldak Çaycuma'da yapılan projenin inşaatının yüzde 67’si tamamlandı.

Zonguldak Limanı projesinin inşaatı başlıyor!

Zonguldak’ta normalleşme süreci ile Liman Projesi'nin inşaatı başlayacak...

Filyos Liman Projesi meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zonguldak Limanı projesi için 13 iş yeri yıkılacak!

Zonguldak’ta Liman projesi içinde yer alan yıkılmasına karar verilen 13 iş yeri için çalışmalar sokağa çıkma kısıtlaması gününde de sürüyor.

Derince Limanı projesi Haberi

Derince Limanı projesi


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Derince Limanı'nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ adına açıklamalarda bulunan Safi, ihalenin beklentileri dahilinde gerçekleştiğini belirtti. İhaleye öncesinde hazırlandıklarını anlatan Safi, şöyle konuştu: "İnşallah Derince'ye yakışır şekilde bir liman yapacağız ve bunun da en kısa sürede projelerini açıklayacağız. Rakiplerimizi biliyorduk, doğru şekilde değeı' lendirdik. Bu rakamlara hazır olarak geldik, hayırlı olsun. Bütçemiz biraz daha fazlaydı ama bu rakamlara ulaşmamız zor olmadı. Finansman konusunda a, b ve c planlarımız var."dedi 


Mavi Kocaeli...