20 / 04 / 2024

dershanelerin okula dönüşmesi

dershanelerin okula dönüşmesi

Gündemdeki konu dershaneler, mağduriyet yaşamayacak. MEB, özel okula dönüşecek dershanelere arsa bulacak. Okullaşacak dershaneye kredi verilecek. Öğrenci sıkıntısı da bursların artırılıp devlet tarafından karşılanmasıyla çözülecek....

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesinde son dakika gelişmesi! İmzalar atıldı!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ataşehir kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesi paylaştı. İşte MHR GYO Ataşehir projesinde son durum...

Kartal, Kağıthane ve Basın Ekspres’in birleştiği 'Altın Üçgen' dönüştürülmeli! Megakent için flaş açıklama!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, İstanbul'un dönüşümü ile ilgili konuştu ve öncelikli dönüşmesi gereken yerleri paylaştı. İşte Kabadayı'nın o açıklamaları...

İzmir'de 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerekiyor! Tunç Soyer: Büyük bir hazırlıktayız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerektiğini belirtti. İşte detaylar...

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

Kentsel dönüşümde son dakika gelişmesi! Devlet tapuya hissedar mı olacak?

Kentsel dönüşüm projeleri için düğmeye basıldı. Bu kapsamda devlet finansman desteği için harekete geçti. Kulis bilgilere göre devlet yurttaşlara dönüşüm için kredi verecek, karşılığında verdiği kredi oranında dairede hissedar olacak. Daire satılırsa da hissesi oranında satıştan pay alacak.

Boş ofislerin konuta dönüşmesi kira fiyatlarını düşürür mü?

Kiraların yükselmesinden sonra konut arzının arttırılması için atıl durumdaki boş ofislerden uygun olanların, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi. 

Kuveyt Türk’ten okula dönüş kampanyası: 1000 TL’ye varan Altın Puan hediye!

Katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk okula dönüş kampanyası düzenledi. Kuveyt Türk müşterileri, Sağlam Kart ile yaptıkları eğitim, giyim ve e-ticaret harcamalarında 1000 TL’ye varan Altın Puan kazanabiliyor.

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..

MediaMarkt'tan okula dönüş kampanyası: Teknoloji ihtiyaçlarını uygun fiyatlarla karşılayın!

Okulların açılmasına sayılı günler kala, MediaMarkt 'Okula Dönüş' kampanyasıyla öğrencilere ve velilere cazip fırsatlar sunuyor.

Okula dönüş hazırlıkları başladı! Teknosa ve Akbank’tan okul harcamalarına indirim fırsatı!

Eylül ayına sayılı günler kalırken, evlerde okul telaşı başladı. Aileler şimdiden mağaza mağaza dolaşıp çocuklarının okul ihtiyaçlarını en ucuz nereden karşılayabileceklerini araştırırken, Teknosa ve Akbank okula dönüş kampanyası ile velilere indirimli alışveriş imkanı sunuyor.

Bahçelievler'deki 1999 öncesi binaların yüzde 35'i yenilendi: Acil dönüşmesi gereken 150 civarında bina var! 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçede 1999'dan önce inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 35'inin yenilendiğine dikkat çekti ve acil dönüştürülmesi gereken bina sayısının ise 150 civarında olduğunun altını çizdi. 

'Yarısı Bizden' kampanyasında 200 bin konut yerinde dönüşecek! Başvuru 200 bini aşarsa kura çekilecek! 

Kentsel dönüşümde ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının ayrıntıları tek tek belli oldu. Kampanya ile öncelik yerinde dönüşümde olacak. Bu kapsamda 200 bin konutun yerinde dönüşmesi hedefleniyor. İşte merak edilenler... 

Dolar şubat ayında tam bu kadar olacak! Dolar satacaklar bir kez daha düşünün! Son dakika dolar gelişmesi

Doların şubat ayından ne kadar olacağı belli oldu.  Dolar satacaklar bir kez daha düşünün! Son dakika dolar gelişmesi..

dershanelerin okula dönüşmesi Haberi

dershanelerin okula dönüşmesi


Hükümet’in, dershaneleri özel okula dönüştürme kararının ardından başlayan tartışma giderek tırmanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı medya organlarında yer alan ve dershane işletmecilerinin “mağdur edileceği” yönündeki haberleri net bir dille yalanladı.  Dershanelerin özel okula dönüşümü sürecinde kimsenin mağdur edilmeyeceğine özellikle dikkat çeken MEB, aksine, işletmeci, öğretmen, öğrenci ve velileri kapsayan geniş kapsamlı bir teşvik paketinin işaretini de verdi. Bakanlık, bir yandan okul dışı eğitim kurumlarına ihtiyacı en aza indirmeyi, diğer yandan da hem devlet okulları hem de özel okullardaki eğitim kalitesini yeni teşviklerle arttırmayı hedefliyor. 


SGK’DAN PRİM DESTEĞİ DE VAR


Yasa çalışması da bu kapsamda hızlandırıldı. MEB’in hazırlığı, “teşvik” uygulamalarını da beraberinde getireceği için Maliye Bakanlığı ve Hazine de, çalışmalara konunun mali boyutu yönüyle aktif olarak katılıyor. MEB’in öncülüğünde yürütülen ve...