28 / 03 / 2024

devlet kira yardımı nasıl alınır

devlet kira yardımı nasıl alınır

Devlet, hasarlı yada riskli binalarda oturan vatandaşlara, yıkım ve tahliye aşamasından, başka bir eve taşınma sürecinde faiz desteği sunuyor. 18 ay boyunca, aylık 595 ile 960 lira arasında değişen kira desteği veriliyor.

2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar 1.150 TL alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği vereceğini duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda, başvuran dar gelirli veya geliri olmayan ailelere 1.500 TL kira yardımı yapacağını paylaştı.

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Kiracı kira yardımı alabilir mi? Ev sahibi kira yardımı alır mı?

Kira yardımı Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük ölçekli depremlerden sonra gündeme geldi. Vatandaşlar, oturdukları evlerin ağır hasarlı olduğunu öğrendiği devlet tarafından verilen kira yardımını alabilirler mi? İşte detaylar!

Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde, devlet destekli kredilerin ayrıntıları peş peşe açıklandı. Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Depremden etkilenen 10 il için peş peşe açıklandı! Kira yardımı ve destek ödemesi başvuruları... Hemen e-Devlet'e bakın!

Depremden etkilenen 10 il için peş peşe açıklandı! Kira yardımı ve destek ödemesi başvuruları... Hemen e-Devlet'e bakın!

e-Devlet'ten başvurusu onaylananlar PTT'den 1.500 TL kira yardımı alacak! 2023 kira yardımından kimler faydalanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kira ödemekten güçlük çekenlere destek sağlanacak. 5543 sayılı İskan Kanunu Kapsamında hak sahibi ailelere 1.500 lira kira yardımı yapılacak.

Dikkat kira yardımı miktarı artırıldı!

Geçim darlığı yaşayan ailelere devlet tarafından yapılan kira yardımı miktarı artırıldı. Peki söz konusu kira yardımı kimlere veriliyor, nasıl alınıyor, başvuru için neler gerekiyor?

e-Devlet'ten başvuranlara 1.500 lira kira yardımı yapılacak! Aralık ayı kira yardımı ne zaman yapılacak?

Devlet sosyal destek ödemelerine devam ederken kira yardımı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki kira desteğinden kimler faydalanacak? 2022 kira yardımı ne kadar kaç TL? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir?

Ev sahipleri evlerinin eskimesi durumunda kentsel dönüşüme başvuru yapabiliyorlar. Yapılacak olan kentsel dönüşümlerde devlet tarafından verilen yardımlar bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

İzmirli depremzedelerden kira yardımı isyanı!

İzmirli depremzedeler devlet tarafından her ay 1.150 TL şeklinde verilen kira yardımına isyan etti...

Duyan bayram ediyor! Devletten milyonlara kira yardımı müjdesi!

Devlet ev kiracılarına 2 bin 300 Türk Lirası taşınma desteği ve aylık 1.150 Türk Lirası kira yardımı yapılacağı müjdesini verdi.

Hükümetten 1.500 TL kira yardımı!

Devlet dar gelirli vatandaşları rahatlatacak uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor. E-Devlet üzerinden başvuru yapan çok sayıda vatandaşa 1.500 TL kira yardımı yapılıyor.

devlet kira yardımı nasıl alınır Haberi

devlet kira yardımı nasıl alınır

Devlet, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Türkiye genelinde 20 yılda 6.7 milyon konut kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Ancak kentsel dönüşüm sürecinde oluşacak masraflar birçok vatandaşı zor duruma sokuyor. Bu nedenle evini dönüştürmek isteyenlere hükümet tam destek veriyor.

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından illere göre en düşük 595, en yüksek 960 lira kira yardımı yapılıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak kira yardımları, Tüketici Fiyatları Endeksi’ndeki (TÜFE) yıllık değişim oranına göre her yıl yeniden belirleniyor. 2019 yılı için henüz bir güncelleme yapılmazken, ödemeler 2018 yılı rakamlarına göre belirleniyor.

36 AYA KADAR YARDIM  

Riskli alanların ve yapıların kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilmesi için başlatılan çalışmalarda 18 ay boyunca kira desteği sunuluyor. Eğer bakanlık tarafından ilan edilen riskli ve rezerv...