28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir?

Ev sahipleri evlerinin eskimesi durumunda kentsel dönüşüme başvuru yapabiliyorlar. Yapılacak olan kentsel dönüşümlerde devlet tarafından verilen yardımlar bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...



Evi kentsel dönüşüme giren vatandaşlara devlet tarafından bazı yardımlar ve destekler yapılıyor. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkında kanun gereği afet bölgesindeki riskli yapıların yıkılarak yeniden inşa edilmesi durumunda, evleri yeniden inşa edilen vatandaşların mağdur olmaması adına devlet tarafından kira yardımı yapılıyor. 
 
En fazla 18 ay boyunca verilen kentsel dönüşüm kira yardımında, gayrimenkul sahiplerinin taşınma masraflarını karşılayabilmeleri için kira yardımının 5 aylık bölümü peşin olarak verilebiliyor. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı bedeli, şehre ve Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranına göre yıllara bağlı olarak hesaplanıyor. Gayrimenkul sahiplerinin ve kiracıların kentsel dönüşüm kira yardımı alabilmeleri için Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. 


Geri Dön