24 / 04 / 2024

Duyan bayram ediyor! Devletten milyonlara kira yardımı müjdesi!

Duyan bayram ediyor! Devletten milyonlara kira yardımı müjdesi!

Devlet ev kiracılarına 2 bin 300 Türk Lirası taşınma desteği ve aylık 1.150 Türk Lirası kira yardımı yapılacağı müjdesini verdi.



Devlet ev kiracılarına 2 bin 300 Türk Lirası taşınma desteği ve aylık 1.150 Türk Lirası kira yardımı yapılacağı müjdesini verdi. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Devlet ev almak isteyen vatandaşlara konut hesabı ile detaylı teşviklerde bulunurken kiracılara da taşınma desteği ve kira yardımı ödemesi gerçekleştiriliyor. Konutlarını kentsel dönüşüme projesine dahil eden vatandaşların bu zamanda mağdur olmaması için oluşturulan yardımlar çeşitlilik kazandı. Dairesini kentsel dönüşüm projesine dahil eden veren hak sahiplerine bakanlık tarafından taşınma desteği veriliyor.

Duyan bayram ediyor! Devletten milyonlara kira yardımı müjdesi!

DEVLETTEN VATANDAŞA TAŞINMA DESTEĞİ

Dairesini kentsel dönüşüm projesine dahil eden veren hak sahiplerine bakanlık tarafından taşınma desteği veriliyor. Ayrıca kira yardımı almak isteyen dar gelirli kişilere Alo 183 Sosyal Destek Başvurusu Telefon Hattı aracılığıyla bilgi veriliyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamına evlerini dahil eden vatandaşların kira yardımı başvurusunda bulunmak isteyenler için riskli konutun yıkım tarihinden itibaren 3 ay içerisinde belediyeye başvuruda bulunmaları gerekiyor.

TAŞINMA YARDIMI OLARAK VATANDAŞA 2 BİN 300 TÜRK LİRASI

6306 sayılı yasa gereğince devlet taşınmak isteyen ailelere belirli yardımlarda bulunuyor. Bu yardımlardan biri de taşınma yardımı olarak karşımıza çıkıyor. Yaşadığı evi kentsel dönüşüm projesine dahil eden kiracılara devlet taşınma yardımı olarak illere göre tespit edilen miktarlarda ödeme yapılıyor.

Duyan bayram ediyor! Devletten milyonlara kira yardımı müjdesi!

HER AY 1.150 TÜRK LİRASI KİRA  YARDIMI YAPILIYOR

Türkiye'de kira fiyatları gün geçtikçe artmaya devam ederken devlet dar gelirli vatandaşlara yardım eli uzattı. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı dışında Sosyal Hizmetler ve Kaymakamlık içeriğinde dar gelirli ailelere kira yardımında bulunuyor. Edinilen verilere göre Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kira yardımı gerçekleştiriyor. Başvuru süreci devam ederken dairesini kentsel dönüşüm projesine dahil eden ev sahipleri ve kiracılara yapılan kira yardımları en az 18 ay devam ediyor.

Yapılan ödemeler ev sahiplerinin banka hesaplarına her ay yatırılırken illere göre kira yardım ödenekleri farklılık gösteriyor.

Kira yardım ücretleri en düşük 715 Türk Lirası olurken en yüksek rakam ise İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de 1.150 Türk lirası olacak şekilde veriliyor.

Kar altında kira yardımı isteyen yaşlı çift için harekete geçildi!


Geri Dön