28 / 03 / 2024

devre kesici nedir borsa

devre kesici nedir borsa

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksinde cari değer kaybı yüzde 5'e yaklaştı. 21 Ocak Cuma gününü 2011 puandan kapatan endeks bugün 15:58 itibariyle 1915 puana geriledi.

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Borsa İstanbul'da panik havası! Borsa açılışta devre kesti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 6,38 düşüşle 4.489,58 puandan başlarken, değer kaybının yüzde 5'i aşması nedeniyle Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi devreye sokuldu.

Borsada kan kaybı derinleşti! Devre kesiciler 2 kez çalıştı İşte son durum!

Kahramanmaraş merkezli olarak dün meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerden piyasalar da oldukça etkilendi. Deprem haberinin duyulmasıyla haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlayan Borsa İstanbul’da bugün de kayıplar derinleşti ve devre kesici çalıştı.

Borsa’da son dakika! Borsada devre kesici çalıştı, işlemler geçici olarak durduruldu!

Ülkemizi büyük bir üzüntü ve yasa boğan deprem felaketi gündemdeki önemini korurken, Borsa İstanbul’da da satış ağırlıklı seyir devam ediyor. Endeks güne yine kayıplarla başlarken, Borsa İstanbul son dakika yaptığı açıklama ile devre kestiğini duyurdu.

Borsada son dakika gelişmesi! Kayıplar yüzde 5’i aşınca devre kesici çalıştı!

Borsada sular durulmuyor. 2023 yılına olumsuz başlayan Borsa İstanbul’da endeks yüzde 5’lik düşüşle 4 bin 754 puana kadar gerileyince devre kesici uygulandı.

Bu tarihten sonra borsaya girmeyin! Girenler borsadaki tüm varlığını kaybedecek! Uzmanlardan korkutan uyarı şimdi geldi!

Ani düşüşler sebebiyle son bir haftada iki defa devre kesici uygulayan Borsa İstanbul'a gelen yatırımcıların zarara uğramamak için hisselerini satıp Borsa'dan çıktığı iddia edildi. Borsa İstanbul'un son 1,5 aydaki değer kaybının yüzde 17 olduğu ifade edildi. İşte, Borsa İstanbul'daki düşüşe konunun

Borsa'ya o tarihten sonra girenler pişman olacak! Uzmanlardan uyarı geldi!

Borsa İstanbul’da, bir süredir ani düşmeler yaşanması nedeniyle bir haftada ikinci kez devre kesici  uygulandı. Yatırımcıların zarara uğramamak amacıyla hisselerinin satışıyla borsadan çıktığı öne sürüldü.

Borsada devre kesici çalıştı! O sektörde büyük kayıp var!

Borsa İstanbul bugün yine tarihi günlerinden birini yaşadı. BIST 100 endeksi, yüzde 5,19 değer kaybıyla günü 4.728,88 puandan tamamlarken, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi uygulamasıyla, pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemler geçici olarak durduruldu.

Borsada peş peşe yaşanan düşüşler sonrası yeni karar!

Borsa İstanbul, gün içerisinde devre kesici sisteminin çalıştığı ve açığa satış yapılabilen hisselerde, gün sonuna kadar açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanacağını bildirdi.

Borsa bugün neden çakıldı? Düşüş devam eder mi?

Borsa İstanbul bugün tarihi düşüşlerinden birini daha yaşadı. Düşüşün çok sert olması nedeniye iki kez devre kesici çalıştı ve kayıp yüzde 7,37’de kaldı. Peki yatırımın yıldızı borsadaki bu düşüş neden yaşandı? İşte uzmanların yorumları...

Borsada son 11 ayın en sert düşüşü yaşandı! Devre kesici iki kez çalıştı!

Borsa İstanbul bugün önemli düşüşlerinden birini daha yaşadı. Bugün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 7,37 değer kaybetti ve günü 5.116,41 puandan tamamladı. Bu gelişmeyle Borsa İstanbul BIST100 endeksi, 24 Şubat 2022'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? İşte detaylar!

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? soruları devre mülk alacak kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!

devre kesici nedir borsa Haberi

devre kesici nedir borsa

En yüksek işlem hacmine ve piyasa değerine sahip 30 şirketin hisselerinin performansını ölçen BİST 30 endeksinde günlük kayıp yüzde 5'i aştı.

Birçok şirketin hisselerinde günlük düşüşler yüzde 5'i geçince devre kesiciler çalıştı ve operasyonlar kesintiye uğradı. Borsa İstanbul'da sanayi endeksindeki kayıplar yüzde 6'yı aştı.

Sputniknews'te yer alan habere göre; Özellikle Borsa İstanbul'da alınan doğalgaz ve elektriğe kısıtlama kararlarının ardından takip edilen sanayi endeksindeki düşüş daha belirgin hale geldi.

Seans boyunca sanayi endeksi yüzde 4'ün üzerinde gerilerken, ilk yarıyı yüzde 0,02 artışla kapatan bankacılık endeksi yüzde 2 civarında değer kaybetti.

Sektöre yönelik önce doğalgaz ve ardından elektrik kesintisi kararlarının firmaların üretim ve ihracat planlarını olumsuz etkilemesi bekleniyor. Halka açık sanayi kuruluşlarından Kartonsan, doğalgaz arzının kısıtlanması ve Ege Endüstri'nin elektrik kesintisi nedeniyle üretime geçici...