24 / 04 / 2024

Borsada son dakika gelişmesi! Kayıplar yüzde 5’i aşınca devre kesici çalıştı!

Borsada son dakika gelişmesi! Kayıplar yüzde 5’i aşınca devre kesici çalıştı!

Borsada sular durulmuyor. 2023 yılına olumsuz başlayan Borsa İstanbul’da endeks yüzde 5’lik düşüşle 4 bin 754 puana kadar gerileyince devre kesici uygulandı.



Borsa İstanbul’da kayıplar yüzde 5’i bulunca BIST 100 endeksine devri kesici uygulandığı bildirildi. Haftaya negatif bir seyir ile başlayan borsada, bugün de satış ağırlıklı seyir devam etti. BIST 100 endeksi yüzde 5’lik gerileme ile 4 bin 754 puana kadar düştü. Kayıp oranının yüzde 5’i görmesinin ardından Borsa İstanbul BIST 100 endeksine devri kesici uygulandı.

Borsada son dakika gelişmesi! Kayıplar yüzde 5’i aşınca devre kesici çalıştı!

Borsada iyi gelen bilançolara karşın bankacılık endeksinin başı çektiği düşüş hareketinin borsada tüm endekslere yayıldığı gözlendi. Kayıpların devam etmesi üzerine, saat 17:14 itibarıyla borsa devre kestiğini açıklarken, BIST 100 endeksi, 4 bin 727 puana kadar geriledi. Bankacılık endeksinde  değer kaybı yüzde 7'yi aşarak, 3 bin 887 puana kadar geriledi.

Borsa İstanbul, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, saat 17:14:58 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin tetiklendiği, pay piyasalarındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasasındaki (BAP) Pay Senedi Repo Pazarında işlemlerin geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

İşlemlerin, pay piyasasında saat 18:01'de kapanış seansı ile VİOP Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde sürekli işlem yöntemiyle saat 18:08'de yeniden başlatılacağı belirtildi. Açıklamada, açığa satış yapılabilen işlem sıralarında ise açığa satış işlemlerinde seans sonuna kadar yukarı adım kuralının uygulanacağı bilgisine yer verildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön