29 / 03 / 2024

Borsada son dakika gelişmesi! Kayıplar yüzde 5’i aşınca devre kesici çalıştı!

Borsada son dakika gelişmesi! Kayıplar yüzde 5’i aşınca devre kesici çalıştı!

Borsada sular durulmuyor. 2023 yılına olumsuz başlayan Borsa İstanbul’da endeks yüzde 5’lik düşüşle 4 bin 754 puana kadar gerileyince devre kesici uygulandı.



FED MESAJLARI BEKLENİYOR

Borsada son dakika gelişmesi! Kayıplar yüzde 5’i aşınca devre kesici çalıştı!

Öte yandan ABD Merkez Bankası Fed’in bugün yılın ilk faiz kararını açıklaması bekleniyor. Türkiye saati ile saat 22:00'de açıklanacak olan karardan, piyasa çevreleri 25 baz puan faiz artırımı çıkmasına kesin gözüyle bakıyor. Ardından saat 22:30'da gerçekleşecek olan Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının, piyasaların seyrinde etkili olması bekleniyor.

Uzmanlar, global piyasalarda bütün gözlerin ABD Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına çevrildiğini belirtirken, Banka’nın faiz oranlarındaki artışlara gelecek toplantıdan sonra ara verebileceğine ilişkin beklentilerin güçlendiğine işaret ediyor. Bunun da piyasalarda risk iştahını desteklediğini ileri sürülürken, Borsa İstanbul'un ise global piyasalardan negatif ayrıştığı gözleniyor.

Uzmanlar, diğer yandan bugün açıklanacak ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ADP özel sektör istihdam raporunun da yakından izleneceğini belirtti. Öte yandan Borsa İstanbul’da  teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5 bin 100 puanın direnç, 4 bin 800 seviyesinin destek konumunda olduğu belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön