26 / 04 / 2024

devremülk büyük onarım dönemi

devremülk büyük onarım dönemi

Devremülk hakkının dönem sonu, belirtilen günlerden az olmamak şartıyla belirleniyor. Ortak malikler kendilerine ayrılan devremülk dönemleri ni …… günden daha az süreli olmamak üzere, mülkiyet payına bağlı olarak başkalarına devredebiliyorlar...

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alıyor! 18 yaşından büyük olanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Alımlara 18 yaşından büyük ve 32 yaşından küçükler başvurabilecek. İşte ayrıntılar...

O bankadan tüm Türkiye'ye büyük müjde. 40.000 TL para verecekler. Tek ama tek bir şartları var. Bakın ne

Vatandaşların paraya bu kadar ihtiyacı olduğu dönemde bir bankadan büyük bir müjde geldi. O banka vatandaşlara 40.000 TL tutarında bir maddi imkan sağlayacak. Üstelik tek bir şartları var.

İş Bankası'ndan müşterilerine yönelik büyük müjde

İş Bankası tarafından müşterilerine yönelik büyük bir müjde verildi. İş Bankası'ndan 70.000 TL trink kredi verecek. İşte detaylar...

Ailelerdeki ev hanımlarına çok büyük müjde. Her ay 1400 TL ödenecek

Ev hanımlarına yönelik büyük bir müjde geldi. Bakanlık tarafından ev hanımlarına yönelik önemli bir miktarda ödeme gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Halkbank'tan emeklilere büyük para müjdesi!

Kamu bankaları arasında yer alan Halkbank'tan emekli vatandaşlara yönelik büyük bir müjde geldi. İşte Halkbank tarafından açıklanan müjdenin detayları...

Aile Bakanlığı'ndan ailelere çok büyük bir müjde!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı küresel çapta benzinin değerlenmesinin ardından artan benzin fiyatlarıyla birlikte öğrencilerinin yol parasında ciddi bir külfet yaşayan ailelere yönelik büyük bir müjde verdi.

Garanti'den büyük bir müjde geldi

Garanti Bankası'ndan nakit paraya ihtiyaç duyan ancak bir türlü nakit paraya ulaşamayan vatandaşlar için büyük müjde geldi. İşte Garanti Bankası tarafından hazırlanan hızlı kredi kampanyasının detayları...

Çocuklu ailelere büyük müjde: Destek ödemeleri devam ediyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın destek ödemelerinin süreceği açıklanmasıyla birlikte, çocuklu aileler kendi ödemelerinin devam edip etmeyeceğini merak etmeye başladı. Ancak, çocuklu ailelere büyük bir müjde daha geldi.

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

Bir zamanlar yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Kayı İnşaat ve grup şirketi Bilyap için iflas kararı verildi.

İnşaat demir fiyatlarına büyük indirim! Müteahhitler şokta! İşte 25 Ekim 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bugün büyük indirim geldi. Gelen indirim İnşaat sektörü temsilcilerini şok ederken güncel demir fiyatları merak ediliyor. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? İşte 25 Ekim 2022 demir fiyat listesi.

Bugüne kadar atılan en büyük dolar adımı! Dengeler tamamen değişebilir

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle dünya üzerindeki ekonomik dengelerin yeni baştan tesis edilmesi için çalışmalar sürerken ABD'den dev dolar adımı geldi. Karar, Senato’da yapılan oylama ile 86’ya karşı 11 oyla onay aldı. Şimdiye kadar atılan en büyük adım olarak tarihe geçti.

İzmir'de kentsel dönüşüm için büyük adım!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi için Dünya Bankası'nda kredi çekimi için ortak hareket edeceklerini dile getirdi. 

ABD'nin en büyük arazi sahibi Bill Gates oldu! 

Dünyanın en zengin 4'üncüsü olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, ABD'deki en büyük tarım arazisine sahip kişi oldu. Gates 1 milyon dekarın üzerinde araziye sahip.

devremülk büyük onarım dönemi Haberi

devremülk büyük onarım dönemi


Devremülk dönemleri!


Devremülk hakkının dönem sonu …… günden az olmamak üzere, yılın belirli dönemlere ayrılması ile tespit edilir. Kanun çerçevesinde hazırlanan devremülk teslim sözleşmesinde dönem sonu bu şekilde belirtiliyor.


Her yıl Ocak ayının ikinci yarısı ile Şubat ayının tamamı devremülklerin büyük onarımı için ayrılıyor. . ../../200.. tarihine kadar olan dönemler ve bunlardan yararlanacak devremülk hakkı sahipleri, hazırlanan sözleşmede çizelge olarak gösteriliyor. Söz konusu tarihten sonraki dönemler, devre mülk hakkı sahiplerinin her yıl bir sonraki döneme kayması suretiyle belirleniyor. Bunlar, devremülk sahipleri arasındaki Resmi Senette açıklanarak, irtifak hakkı şeklinde tapu siciline tescil ediliyor. Ortak sahiplerin kullanım hakları kendilerine ayrılan dönem süreleri ile kısıtlı oluyor.


Devremülk hakkının bağlı olduğu ortak mülkiyet payı, devrelerin sayısı ve süreleriyle yapıdan kullanım oranları esas alınarak, taraflarca serbestçe belirleniyor.


Müşterek...