25 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan ailelere çok büyük bir müjde!

Aile Bakanlığı'ndan ailelere çok büyük bir müjde!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı küresel çapta benzinin değerlenmesinin ardından artan benzin fiyatlarıyla birlikte öğrencilerinin yol parasında ciddi bir külfet yaşayan ailelere yönelik büyük bir müjde verdi.



Dünya genelinde yaşanan korona salgınından sonra enerji ihtiyacının artması ve enflasyonla birlikte benzin fiyatları da uçtu. Türkiye de bundan nasibini alırken, öğrencilerin yol parası miktarları arttı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da ailelere ciddi yük getiren bu konuyla ilgili önemli bir adım attı. 

BAKANLIKTAN ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ

Bu destek programı kapsamında öğrencilerin eğitim hayatlarına katkıda bulunulacağı açıklanırken, yaklaşık 400 bin ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin ulaşım giderlerinin karşılanması için bu destek programının başlatılacağı belirtilmiştir. Ulaşım desteği için yaklaşık 300 milyon TL bir bütçenin ayrıldığı ve öğrencilere 2023 yılı için verilecek olan bu desteğin üst limiti 750 TL olarak belirtildi.

Belirtilen bu ulaşım desteği programı kapsamındaki ödemelerin öğrencilerin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerinin karşılanacağı belirtildi. Bu program ile ailesinden farklı bir şehirde eğitim alan öğrencilerin şehirlerarası ulaşım masraflarına destek olunması amaçlanıyor.


Geri Dön