18 / 04 / 2024

Konut satışındaki hızlı çıkış yıl sonunda çok büyük bir ivme kazanacak!

Konut satışındaki hızlı çıkış yıl sonunda çok büyük bir ivme kazanacak!

Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Yanmaz TÜİK konut satış rakamları değerlendirdi. Yanmaz, " 2017’nin ilk 6 ayına baktığımızda yükseliş eğilimi gösteren rakamların, Temmuz Ayı’ndaki bu hızlı çıkışın ardından yıl sonunda çok büyük bir ivme kazanacağı kanaatindeyiz. " dedi.



Türkiye genelindeki konut satışlarında geçtiğimiz yılın Temmuz Ayı’na nazaran yaşanan yüzde 42,4’lük artış, sektörümüzde haziran ayında yaşanan kısa durgunluğun çok kısa süren bir geçiş dönemi olduğunu gösteriyor. 


2017’nin ilk 6 ayına baktığımızda yükseliş eğilimi gösteren rakamların, Temmuz Ayı’ndaki bu hızlı çıkışın ardından yıl sonunda çok büyük bir ivme kazanacağı kanaatindeyiz. 


Hükümetimizin satış rakamlarının ve yatırımların artması yönünde verdiği desteklerle sektör olarak ekonomiye sağladığımız katma değeri sürekli artırıyoruz. En çok kazandıran yatırım araçlarından birisi olması dolayısıyla da, konuta olan talepte her geçen gün artış yaşandığını gözlemliyoruz. Geçtiğimiz yılın Temmuz Ayı’nda yaşanan hain darbe girişiminin ardından başlattığımız seferberlikle dimdik ayakta kalabilen sektörümüz, bugün koşarak ilerleme kat ediyor.


Ilgın İnşaat olarak yatırımcılarımıza mevcut ve planladığımız projelerimiz aracılığıyla bir konuttan daha fazlasını, yeni bir yaşam konsepti ve kazançlı yatırım fırsatını sunmayı sürdürüyoruz. Her projemizi bu gözle değerlendirerek ilerliyoruz. İmza attığımız projeler ile elde ettiğimiz geniş ölçekli müşteri datamız aracılığıyla potansiyel müşterilerimize dokunuyoruz. Her dönemde hedef kitlemizden talep gören projelerimiz ile satış ağımızı hızla zenginleştiriyoruz. Sektörümüzde yaşanan hareketlilik de bu durumu tetikleyerek bir üst noktaya taşıyor.







Geri Dön