19 / 04 / 2024

devremülk hakkı dönem sonu

devremülk hakkı dönem sonu

Devremülk hakkının dönem sonu, belirtilen günlerden az olmamak şartıyla belirleniyor. Ortak malikler kendilerine ayrılan devremülk dönemleri ni …… günden daha az süreli olmamak üzere, mülkiyet payına bağlı olarak başkalarına devredebiliyorlar...

Kızılbük GYO Balıkesir devremülk projesi için düğmeye bastı! Yeni şirket kuruluyor! 

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Balıkesir'de devretatil ya da devremülk projesi geliştirmek için start verdi. Proje için şirket kurulacak. İşte ayrıntılar....

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Devremülk pazarı büyüyor!

Kızılbük GYO Genel Müdürü ve Y.K.Ü.  Mahmut Sefa Çelik 2020-2027 yılları arasında devremülk pazarının  her sene yüzde 3.5 seviyesinde büyümesi bekleniyor. 

Değerli konut vergisinde yeni dönem başladı!

Emlak vergisinde yeni dönem olan 'değerli konut vergisi' uygulaması başladı. Taşınmazın değeri 5 milyon 227 bin TL'den fazla olan mülk sahipleri değerli konut vergisi ödemeye başlayacak. 

Devremülk satışına dikkat!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Murat Demirören, devremülk ve devre tatillerle ilgili TBMM'de önemli uyarılarda bulundu.

Devremülk alırken nelere dikkat edilmeli?

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Goldştayn, "Devremülk sözleşmeleri dikkatle incelenmeli, özellikle sözleşmede yer alan yıllık bakım masrafları, dönem süresi ve devir teslim kurallarının detayları açık olmalı" diyor...

Devremülk sektörü 2,5 milyar dolar büyüklüğe sahip!

"Devremülk ve Devre Tatil Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Devremülk ile Devre Tatil Yatırımcıları ve Pazarlamacıları Derneği tarafından düzenlendi. 

Fadıl Akgündüz günlük devremülk satmış!

Piramit satış konusunda yeni düzenleme yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı piramit satışın tanımını netleştirecek.  Bakan Tüfenkci, Fadıl Akgündüz'ün günlük devremülk sattığını söyledi...

Nurol GYO'dan ara dönem raporların bildirim tarihleri hakkında açıklama!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ara dönem raporların bildirim tarihleri hakkında açıklama yaptı.

Devremülk satışında dolandırıcılara dikkat!

TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Genel Başkanı ve TÜDEF (Tüketici Dernekleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, devremülk satışları hakkında vatandaşlara karşı uyarılarda bulundu. 

Tek- Art İnşaat ara dönem faaliyet raporunu yayınladı!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar Anonim Şirketi, ara dönem faaliyet raporu hakkında sınırlı denetim raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Kiler GYO ara dönem faaliyet raporunu yayınladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ara dönem faaliyet raporu hakkında sınırlı denetim raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

devremülk hakkı dönem sonu Haberi

devremülk hakkı dönem sonu


Devremülk dönemleri!


Devremülk hakkının dönem sonu …… günden az olmamak üzere, yılın belirli dönemlere ayrılması ile tespit edilir. Kanun çerçevesinde hazırlanan devremülk teslim sözleşmesinde dönem sonu bu şekilde belirtiliyor.


Her yıl Ocak ayının ikinci yarısı ile Şubat ayının tamamı devremülklerin büyük onarımı için ayrılıyor. . ../../200.. tarihine kadar olan dönemler ve bunlardan yararlanacak devremülk hakkı sahipleri, hazırlanan sözleşmede çizelge olarak gösteriliyor. Söz konusu tarihten sonraki dönemler, devre mülk hakkı sahiplerinin her yıl bir sonraki döneme kayması suretiyle belirleniyor. Bunlar, devremülk sahipleri arasındaki Resmi Senette açıklanarak, irtifak hakkı şeklinde tapu siciline tescil ediliyor. Ortak sahiplerin kullanım hakları kendilerine ayrılan dönem süreleri ile kısıtlı oluyor.


Devremülk hakkının bağlı olduğu ortak mülkiyet payı, devrelerin sayısı ve süreleriyle yapıdan kullanım oranları esas alınarak, taraflarca serbestçe belirleniyor.


Müşterek...