25 / 04 / 2024

devremülkün dezavantajları nelerdir

devremülkün dezavantajları nelerdir

Devremülk dezavantajları arasında yazlık bir eve göre masraflarının fazla olması bulunuyor. Devremülk alımlarında yıllık aidatların da ön plana çıkması tatilciler için bir dezavantaj haline geliyor....

Sur Yapı Antalya devremülk fiyatları Ekim 2022!

Sur Yapı imzasıyla Antalya Kepez'de inşa edilen Sur Yapı Tatil Evleri Antalya Devre Mülk projesinde 1+1 ve 2+1 konut tipleri bulunuyor. Peki Sur Yapı Tatil Evleri Antalya Devre Mülk projesindeki konutların fiyatları ne kadar? İşte Sur Yapı Antalya devremülk fiyatları Ekim 2022!

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Yaz yaklaşıyor, devremülk alacaklar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Yazın yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar tatil planlarını yapmaya başladı. Devremülk alacak kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. İşte devremülk alımında dikkat edilmesi gerekenler...

Kızılbük GYO'dan 72.1 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projemizde bulunan devremülk ünitelerimizin ön satış işlemleri kapsamında 1 Kasım - 30 Kasım 2021 tarihleri arasında müşterilerle 72 milyon 155 bin 945 TL'lik 670 adet devre satış sözleşmesi imzalandı.

Kızılbük GYO'dan 825.7 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projesinde bulunan devremülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Eylül - 30 Eylül 2021 tarihlerinde 645 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 69 milyon 697 bin 23 TL olarak gerçekleşti.

Devremülk mağdurları yeniden dolandırıldı!

Türkiye'de çok sayıda mağduriyete sebep olan devremülk vurgununda yeni gelişmeler yaşandı. Mağdurlar anlaşma yaptıkları avukatların devremülkten tahsilat yaptıklarını ancak kendilerine eksik ödeme yaptıklarını dile getirdi. 

Kızılbük GYO'dan 790.7 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun portföyünde yer alan Marmaris Kızılbük Wellness Resort projesinde bugüne kadar 8 bin 473 adet devremülk satışı (ön satış) gerçekleştirildi.

Devremülk pazarı büyüyor!

Kızılbük GYO Genel Müdürü ve Y.K.Ü.  Mahmut Sefa Çelik 2020-2027 yılları arasında devremülk pazarının  her sene yüzde 3.5 seviyesinde büyümesi bekleniyor. 

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesi ön satışta!

Sinpaş Kızılbük Termal Devremülk projesinde ön satışlar başladı. Projede 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri bulunuyor.

Körfez GYO Körfez Termal Devremülk Tesisi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir İli, Edremit İlçesi Güre Mahallesinde kain Körfez Termal Devremülk Tesisi 2020 yıl sonu satış ve kira değer tespiti raporu yayınlandı.

Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyat!

Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyat bilgisini paylaşmadan önce proje detaylarını aktaralım...

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde ön talep toplanıyor!

Sinpaş Kızılbük Termal Devremülk projesinde ön talep toplanıyor. Projede 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri bulunuyor...

'Devremülkünüzü yabancıya satacağız' diyerek 55 kişiyi dolandırdılar!

Devremülk sahiplerinin hisselerini yabancılara daha fazla fiyata satacakları vadederek 55 kişiyi dolandıran 44 şüpheli yakalandı.

devremülkün dezavantajları nelerdir Haberi

devremülkün dezavantajları nelerdir


Devremülk dezavantajları!

Eğer satın almak istenilen mülkün tamamı ile kullanımı değil de belirli bir işletim sistemi içerisinde yılın belirli dönemleri kullanım hakkı veriliyor ise, bu sisteme devremülk adı verilir. Devremülk satın alırken devremülk mü yoksa devre tatil mi satın alındığına dikkat etmek gerekiyor. Devre mülk alımında mülkün tapusu kişinin üzerine geçiyor, devre tatillerde ilgili binanın belirli bir süre için kullanımı satılmış oluyor. Dolayısı ile satın almak istediğiniz tatilin kişiye ait bir taşınmaz olarak mı yoksa 20-30 yıl gibi uzun ama belirli bir süre ile kısıtlı olarak sunulan tatil hakkı olarak mı satıldığının araştırılarak durumun öğrenilmesinde büyük fayda bulunuyor.


Devremülk alırken özellikle dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Devremülk hakkı ancak mesken nitelikli kat mülkiyetinde veya müstakil yapılarda kurulabiliyor. Bir yıl içindeki...