16 / 04 / 2024

Devrim Çimen kim

Devrim Çimen kim

Mimar Devrim Çimen kimdir? Mimar Devrim Çimen bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mimar Devrim Çimen, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte yanıtı...

Vasiyeti kim açar?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir ya da birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, vasiyeti kim açar? Vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnameyi yerine getirme görevi..

İnşaat ruhsatını kim alır?

İnşaat ruhsatı, yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce düzenlenen izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu inşaat ruhsatını kim alır?

Ev satışında komisyonu kim öder?

Ev alım satım işlemlerinin bir emlakçı aracılığı ile yapılması sonucunda emlakçıya belli bir miktar komisyon ödeniyor. Peki, ev satışında komisyonu kim öder? Ev satışında ne kadar komisyon ödeniyor?

Ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev satışında emlak vergisini kim öder?

Bir ev satın aldığınızı düşünelim. Taşınmaz malın mülkiyetini almanız ile birlikte birtakım vergisel sorumluluklarınız da başlıyor. Peki, ev satışında emlak vergisini kim öder? Vergi nasıl ödenir?

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Ayıplı maldan kim sorumludur?

Ayıplı malların niteliği ve ayıplı mallardan sorumluluğun kimde olduğu Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, ayıplı maldan kim sorumludur? Tüketicinin seçimlik hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Apartman masraflarını kim öder?

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Ana gayrimenkulün bakımı, korunması,onarımı güvenliği,asansör bakımı gibi pek çok konuda görevli olan apartman görevlisinin kıdem tazminatı bulunuyor.Peki,apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Oturma ruhsatını kim verir?

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatını kim verir?

Kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?

Kira sözleşmeleri noterde yapılıyorsa damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor.Peki,kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?Kira sözleşmelerinde damga vergisi oranları nedir?

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Kat mülkiyeti kanununa göre inşaat çalışmaları tamamlanıp iskan izni alındığı zaman, bu bölüm "arsa" yerine "bina" olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilebiliyor.Peki, kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Devrim Çimen kim Haberi

Devrim Çimen kim

Devrim Çimen kimdir?

Devrim Çimen, 1975 yılında Afyon'da doğdu. 1993 yılında Bornova Anadolu Lisesi'nden, 1998 yılında ise ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 


2001 yılında ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programını, kent merkezlerinde yaya ve araç ilişkisi üzerine hazırladığı tez ile bitirdi. 1998 Anytime Uluslararası Mimarlık Konferansına bitirme projesiyle, 2005 UIA Konferansına Mimarlık ise dinleyici olarak katıldı. 


Çeşitli dergi ve kitaplarda yazıları basılan ve halen ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde doktora çalışmalarını kamusal mekanın dönüşümü üzerine yürüten Devrim Çimen'in ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımı ve birçok ödülü bulunmaktadır. Profesyonel iş yaşamına Proje Sekiz Artı'da devam etmektedir.


Mimar Devrim Çimen projeleri..

Santral Garaj Konut Projesi (2007)

Zeytinburnu Yenikapı Meydanı (2007)

Chisinau Kent Meydanı (2007)

Dicle Vadisi Peyzaj Planlama Kentsel Tasarım ve...