25 / 04 / 2024

Dilgün Saklar kim

Dilgün Saklar kim

Mimar Dilgün Saklar kimdir? Mimar Dilgün Saklar, bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Mimar Dilgün Saklar, bugün hangi mimarlık şirketinde çalışmalarına devame diyor? İşte Dilgün Saklar...

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Kiralara yüzde 25 sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti! Bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Haziran 2022'de yürürlüğe giren kiralarda yüzde 25 sırını ile kira artış oranlarına sınırlama getirilmesi planlandı. Fakat bu uygulama milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Peki bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! Yüzde 75-50-25 hisseye göre kim ne kadar ikramiye alacak? Hemen bakın!

Dul ve yetim aylığı alanlar da bayram ikramiyelerinden faydalanıyor. Peki yüzde 75-50-25 hisseye göre kim ne kadar ikramiye alacak? Hemen tek tek açıklanan bu ikramiye detaylarına bakın...

Dul ve yetim maaşında hesap değişti: Kim, kaç TL aylık alacak? Şimdi zamlı maaş tablosuna bakın!

Emekli maaş zamlarının kesinleşmesinin ardından dul ve yetim maaşları merakla araştırılmaya başlandı. Peki zamlı dul ve yetim maaşları ne kadar oldu? Kim, kaç TL aylık alacak?

Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Son dönemde kira anlaşmazlığı yaşayan mülk sahibi ve kiracılar, kira tespit davası için harekete geçiyor. Peki, Kira tespit davası masraflarını kim öder? İşte detaylar...

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Kira stopajını kim nereye öder?

Kira stopajı, Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca kiraya verilen taşınmaz mallar üzerinden alınan bir vergidir. Belirli dönemlerde belirli tarafların ödemesi gereken bu vergi bazı özelliklere sahiptir. Peki kira stopajını kim nereye öder? İşte kira stopajıyla ilgili bilgiler...

Ev satarken tapu harcını kim öder?

Ev satarken tapu harcı ödenmesi gereken bir yükümlülüktür. Bu harç, belirli şekilde hesaplanır. Bu noktada tapu harcının ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki tapu harcı ne anlama gelir, kim tarafından nasıl ödenir? İşte ev satarken tapu harcı ödemesi ile ilgili önemli bilgiler...

Ek MTV'nin ayrıntıları tek tek açıklandı! Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın!

Ek MTV'nin ayrıntıları tek tek açıklandı... Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın...

Memurlar ve SSK, BağKur emeklileri şimdi bakın! 4 soruda maaş zamları tek tek açıklandı! Kim kaç lira alacak?

SSK, BağKur emeklileri ve memurlar maaş hesaplamalarını sık sık araştırıyor. Peki kim kaç lira alacak? Kime zam var?

Borsada spor kulüpleri arasında hisseleri en fazla kazandıran takım hangisi?

Borsa İstanbul’da işlem gören futbol kulüpleri ligde kıyasıya bir mücadele verirken elde ettikleri başarılar ve kulüplerine sağladıkları maddi katkılarla borsadaki değerlerini de belirlemiş oluyorlar. Peki borsanın şampiyonu kim? Detaylar haberde.

Dilgün Saklar kim Haberi

Dilgün Saklar kim

Dilgün Saklar kimdir?

Dilgün Saklar, 1955 yılında Artvin'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da, lise öğrenimini İstanbul Çamlıca Kız Lisesi'nde tamamladı. 1979 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 


Mezuniyetinden sonra İnal Göral ile birlikte Şile'de 80 konutluk bir tatil sitesi projesi tasarladı. 1979 yılında Doğan Tekeli - Sami Sisa mimarlık bürosunda çalışmaya başladı. 


2004 yılına kadar aralıksız olarak firmada proje yöneticisi olarak çalıştı. 2004 yılında şirketin Tekeli - Sisa Mimarlık Ortaklığı olarak yeniden yapılanması ile beraber ortaklığa katıldı. 


YEM yayınları tarafından yayınlanan "Doğan Tekeli - Sami Sisa, Projeler - Yapılar, 1954 -1994" kitabını yayına hazırladı.


Mimar Dilgün Saklar projeleri

Avrupa Konutları (2009)

Majidi Mall Alışveriş Merkezi (2009)

KentPlus (2009)

Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Yeni Terminal Binası, İlave Apron, Kapalı Otopark ve Mütemimleri...