20 / 04 / 2024

DİSKİ projeleri

DİSKİ projeleri

DİSKİ Genel Müdürlüğü'ne ait tesislerin enerji ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefleyen 600 Kvv'lık Gözeli Havzası Güneş Enerji Santrali Projesi'nin temeli atıldı.

Emeklilerin bayram ikramiyesi pul oldu! Kayıp en az 15 bin lira!

DİSK-AR'ın yaptığı bir araştırmanın sonuçlarına göre emekli bayram ikramiyesinin asgari ücrete oranı 2018 yılında yüzde 62 şeklinde iken 2024 yılında bu oran yüzde 18’e geriledi. Böylelikle de emekli vatandaşların asgari ücrete göre kaybı yalnızca 2024 yılında 15 bin Türk Lirası şeklinde oldu.

STK'lardan yapı stoku açıklaması: 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonu riskli!

Adana'da aralarında KESK, DİSK, Adana Barosu, TMMOB ve Adana Tabip Odası'nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları ortak açıklamalarında riskli yapı stokuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Yoksulluk sınırı 47 bin 544 TL'ye yükseldi! Asgari ücretin dört katı...

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) hesaplamasına göre yoksulluk sınırı asgari ücreti 4'de katladı.

Gıda enflasyonu dar gelirliyi vurdu! Yüzde 106'lık artış...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) verilerine göre, gıda enflasyonu ortalama yüzde 67 olarak gerçekleşti. En yoksul yüzde 20’lik gelir grubun gıda enflasyonu ise yüzde 105,5 olarak kaydedildi.

DİSK: Asgari ücret yüksek enflasyon koşullarında yılda dört kez belirlenmeli!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. DİSK bu ay toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesi, asgari ücrete ilişkin taleplerini madde madde açıkladı.

Çalışanlara müjde! Maaşlara yüzde 25 zam geldi! Resmen açıklandı!  

​​​​​​​Beylikdüzü Belediyesi, yükselen enflasyon karşısında belediye çalışanlarının hak kaybına uğramaması için DİSK Genel-İş Sendikası ile ek protokol imzaladığını açıkladı. Ek protokolle beraber belediye şirket çalışanlarının günlük ücretlerinin yüzde 25, yemek ücretlerine ise yüzde 60 zam yapıldı

DİSK-AR resmen açıkladı! İşsiz sayısı 8.7 milyon oldu!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), İşsizlik ve İstihdam Görünümü” raporuna göre, geniş tanımlı işsiz sayısı 8.7 milyona yükseldiğini açıkladı.

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

Asgari ücret 17 bin TL mi oluyor? Asgari ücret zammında son dakika!

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun düzenlediği basın toplantısı ile ilgili asgari ücrette talebi açıklandı. DİSK tarafından yapılan açıklamada asgari ücretin en az 17 bin TL seviyesinde olması gerektiği kaydedildi.

DİSK başkanı Çerkezoğlu'ndan asgari ücret çağrısı! En az 13 bin 200 lira olmalı demişti, şimdi de bunu açıkladı!

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye'deki yüksek enflasyonun asgari ücreti etkilediğini belirterek gerçek enflasyona göre adil bir ücret talep etti. İşte ayrıntılar...

Bu araştırma emeklilerin canını sıkacak! İkramiyeler şimdiden eridi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Araştırma Merkezi (DİSK-AR)'ın yayımladığı araştırmaya göre, emeklinin resmi enflasyona göre 5 senelik ikramiye kaybı 10 bin TL'ye yaklaştı.

Enflasyon canavarı emekliyi ezdi geçti! Fiyat artışları son 5 yılda yüzde 269’a ulaştı!

DİSK-AR’ın yeni araştırması enflasyondaki korkutucu artışı gözler önüne serdi. Fiyatlar sadece 5 yıl içinde 3 haneli artarken, emekli ikramiyelerine ise minimum oranlarda zam yapıldığı dikkat çekti.

Depremzede işçiler için kıdem tazminatı düzenlemesi! İşçiler bu parayı hemen alabilecek!

​​​​​​​Depremin meydana geldiği işçilere ilişkin kıdem tazminatı düzenlemesi gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret eden DİSK heyeti, depremin etkilediği 11 kentte istifa eden, ayrılmak isteyen, ailesinde kayıplar olan işçilere istemeleri durumunda bu tazminatın öden

DİSKİ projeleri Haberi

DİSKİ projeleri

Törene Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek, HDP milletvekili adayı Sibel Yiğitalp, meclis üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan DÎSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, 600 Kw'lık Gözeli Havzası Güneş Enerji Santrali Projesi'nin 11 dönüm üzerinde kurulu olup, 2 bin 400 panelden oluştuğunu söyledi. Proje 2 milyon 74 bin TL'ye mal olacağını belirten Karatekin, işin bitim tarihinin 6 Temmuz 2015 olarak öngörüldüğünü söyledi. Karatekin, "Proje kapsamında günde 2700 Kw saat, yıllık 985 megawat saat enerji üretimi sahip olarak tasarlanmıştır. Projenin DİSKİ Genel Müdürlüğü'ne katkısı 355 bin TL'dir. Projeyle buradaki tesislerimizin enerji ihtiyaçlarının yansını karşılamayı hedeflemekteyiz. Sistem...