29 / 03 / 2024

diyarbakır arıtma tesisleri

diyarbakır arıtma tesisleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Eğil'de hayata geçirdiği Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı

Diyarbakır Eğil Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 60’ı tamamlandı. Kasım ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak olan tesisle, Dicle Havzası’ndaki su kirliliği tamamen ortadan kalkacak.

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Sates Yapı İnşaat Ve Su Arıtma Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sates Yapı İnşaat Ve Su Arıtma Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Yahya Karım Ahmed tarafından kuruldu.

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

Diyarbakır'daki spor tesisleri yenileniyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ve Bağlar ilçelerindeki spor tesislerini de bakım ve onarımını yaparak yeniliyor.

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Eğil'de hayata geçirdiği Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı

Ebru Yaşar-Necat Gülseven çifti Diyarbakır'da okul inşa edecek!

Geçtiğimiz günlerde bebeklerini kucaklarına alan Ebru Yaşar ve Necat Gülseven çifti yeni yatırım yapacak. Çift, Gülseven'in memleketi olan Diyarbakır Bismil'de okul inşa edecek.

İzmir Bayındır'a yeni arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek için ilçeye yeni bir arıtma tesisi daha kazandırdı.

Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), daha sağlıklı bir çevre ve yaşam alanları sağlama hedefiyle hayata geçirdiği projeler kapsamında Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Akşehir ve Zengen'deki arıtma tesisleri tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akşehir Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapımına devam ederken Ereğli’ye bağlı Zengen Mahallesinde ise Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin yapımını tamamladı.

Ankara İvedik Arıtma Tesisleri önüne yeni köprü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Anadolu Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğunun yaşandığı ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önüne yeni bir “U” dönüş köprüsü inşa ediyor.

Diyarbakır Talaytepe Spor Tesisleri’ne 500 kişilik tribün!

Spor tesislerinde başlattığı bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Talaytepe Spor Tesisleri’nde sporseverler için 500 kişilik tribün inşa etti.

İstanbul'a 4 yeni arıtma tesisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ’nin inşa ettiği, toplam 1,2 milyonluk bir havzaya hizmet verecek Büyükçekmece, Silivri, Selimpaşa ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri açıldı...

Sakarya Karapürçek Arıtma Tesisi yenileniyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçek Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin tamamen yenileneceğinin müjdesini verdi

diyarbakır arıtma tesisleri Haberi

diyarbakır arıtma tesisleri


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Eğil ilçesinde inşa ettiği Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanırken, tesiste her gün 1500 metreküp su arıtılıyor.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, kentin tarihi ve kültürel dokusu nedeniyle iç turizmin gözde ilçelerinden biri olan Eğil’de inşasına başladığı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı. Tesis, Eğil’in hemen girişinde yer alan bölgede 6.5 dönüm arazi üzerine kuruldu. 2041 yılı hedeflenerek 15 bin nüfus projeksiyonuna göre projelendirilen tesisin sözleşme bedeli 4 milyon 654.655 TL olarak gerçekleşti. Tesisin proje bedelinin yüzde 50’si İller Bankası’nın SUKAP Programı çerçevesinde verdiği hibeyle, yüzde 50’si ise DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılandı.


Günde 1500 metreküp pis su arıtılacak


Tesiste, 2 adet çökeltme havuzu, 2 adet havalandırma havuzu, çamur susuzlaştırma binası, blower binası, deşarj terfi merkezi, geri...