27 / 04 / 2024

Diyarbakır dönüşüm projeleri

Diyarbakır dönüşüm projeleri

Diyarbakır Bağlar'da "riskli" olarak ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan 54 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Diyarbakır Yenişehir'de kentsel dönüşüm çıkmazı!

Diyarbakır Yenişehir'de Fiskaya olarak bilinen Dicle ile Feritköşk Mahallelerinin yıkılacağı tartışmaları uzun zamandır gündemde. Vatandaşlar evlerini satmayacaklarını belirtti.

Diyarbakır Surlar ve Suriçi maketi 2016'da tamam!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanlığı çalışanı ve Taş Oymacılığı Ustası Fesih Gündoğar, 1995 yılında yapımına başladığı tarihi Surlar ve Suriçi maketini 2016 yılı içinde tamamlamayı hedefliyor.

Diyarbakır'ın çehresi değişecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Dicle Nehri üzerinden yapılması planlan Dicle Vadisi Projesi hayata geçiyor. Proje hazırlama çalışmaları devam eden Dicİe Vadisi Projesi'nde sona gelindi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Ümraniye'nin yeni kentsel dönüşüm projeleri açıklandı: Karabekir'e 61.350, Dudullu'ya 22.650 bağımsız birim yapılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'nin planlanan kentsel dönüşüm projelerini tek tek açıkladı. Peki yeni projeler hangi mahallelerde olacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul başta olmak üzere deprem riski yüksek yerlerdeki kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi Baycılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşkan tarafından kuruldu.

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31888 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelik...

Kahramanmaraş Kültürpark'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 2022 yılında Kahramanmaraş'ta yapmayı planladıkları kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm için uzlaşma görüşmeleri başlıyor!

Kayseri Oruçreis'te hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projeleri için 18 Ekim'de uzlaşma görüşmeleri başlayacak.

Pamukkale'deki kentsel dönüşüm projeleri yatırımcılara sunulacak!

DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, ilçede gerçekleşecek kentsel dönüşüm projelerinin tanıtımlarının yapılacağını açıkladı. 

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri ile görsel kirliliğin ortadan kaldırılacağını dile getirdi.

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'tan kentsel dönüşüm eleştirisi!

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın kentsel dönüşüm projeleri hakkında eleştirilerde bulundu. 

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

Diyarbakır dönüşüm projeleri Haberi

Diyarbakır dönüşüm projeleri

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Diyarbakır Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve "riskli alan" ilan edilen bölgede yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu kapsamda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bağlar Belediyesi tarafından oluşturulan proje destek ofisinin yürüttüğü çalışmalarla şimdiye kadar toplam 375 bina ve 1365 hak sahibi tespit edildi.

Diyarbakır Bağlar'da riskli ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan toplamda 54 dönümlük alan, hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesiyle yeniden tasarlanacak.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla projelerinin onaylandığını dile getirerek, eski Bağlar'daki Kaynartepe Mahallesi'nde çalışmalar için düğmeye bastıklarını kaydetti. 

Hüseyin Beyoğlu, 2 senede bölgede modern bir ilçe inşa...