25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Kültürpark'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kahramanmaraş Kültürpark'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 2022 yılında Kahramanmaraş'ta yapmayı planladıkları kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 2022 yılında Kahramanmaraş'ta yapmayı planladıkları kentsel dönüşüm projeleri hakında bilgi verdi. Kentsel dönüşüm projesine yönelik konuşan Başkan Güngör," 40 dönümlük alanda şehrimize yakışır bir proje olacak" dedi.

Kahramanmaraş Kültürpark ta kentsel dönüşüm başladı!

Valilik meydan projesi

Kaharamanmaraş Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre; Kahramanmaraş’ın dönüşüm projelerine ihtiyacı olduğununun altını çizen Başkan Güngör, gerçekleştirilen Şehir Meydanı projesindeki son duruma ilişkin açıklama yaptı. Yıkım çalışmalarından önce İl Özel İdare binasının daha fonksiyonel hale gelmesi için çalışma başlatıldığını dile getiren Başkan Güngör, “Şehrimizin tam ortasında, hem tarihi dokuyu bozan hem de fonksiyonelliğini yitirmiş bir Özel İdare binamız var. Bu yapıyı yıkma düşüncemiz vardı ve bu düşüncemizi hemşehrilerimizle paylaştık, anketler yaptık. Yüzde 70 civarında yıkılsın yönünde dönüş aldık. Ardından bina daha fonksiyonel hale gelebilir mi diye çalışmalar yaptık. Bu yapıyı fonksiyonel hale getirmenin maliyeti yıkılıp yeniden yapılmasından da daha maliyetli oluyor. Ve bu çalışma neticesinde de istediğimiz fonksiyonelliğe kavuşmuyordu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un şehrimize geldiğinde saha ziyareti gerçekleştirdik. Ardından Valilik binamızı da kapsayan adanın tamamında bir dönüşüm projesi çalıştık” dedi.

40 dönümlük alanda gerçekleşecek

Başkan Güngör, “Bakanlığımız bölgeyi Kentsel Dönüşüm Alanı ilan etti. Görüşmelerimizi sürdürüyoruz. 40 dönümlük alanda şehrimize yakışır bir proje olacak. Kahramanmaraş’ımızın tarihi yapısına uygun, içerisinde en az bin 500 araçlık otopark olan ve daha kullanışlı yapıların yer aldığı projeyi hayata geçireceğiz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak bu binanın yıkımından dolayı yaklaşık 6,6 Milyon TL de gelir elde edeceğiz. Yani yıkımı için belediyemizin bütçesinden para çıkmadığı gibi bütçemize ek gelir sağlayacağız” diye açıkladı.

Kahramanmaraş Kültürpark ta kentsel dönüşüm başladı!

Kültürpark’ın dönüşümü hız kazandı

Şehir merkezinde konumlanan Kültürpark'a yönelik de bir dönüşüm çalışmasının başlatıldığını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Şehir merkezimizde yer alan Kültürpark ile ilgili de talepler alıyorduk. Sayın Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal, İç İşleri Komisyonu Başkanımız Celalettin Güvenç, Milletvekillerimiz Habibe Öçal, Ahmet Özdemir ve Cihat Sezal, Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve İl Başkanımız Sayın Fırat Görgel ile bir toplantı gerçekleştirdik. Valiliğimizin bu alanda yapılmasının uygun olacağı fikri ortaya çıktı. Mevcut haliyle 3 bin metrekarelik bir alana sahip valiliğimiz, Kültürpark’ta gerçekleştireceğimiz projeyle 10 bin metrekarelik bir alana sahip olacak. İnşallah Valiliğimizi Kültürpark’ın olduğu alana inşa edeceğiz. Çalışmalarımızı başlattık” diye konuştu.

Kahramanmaraş Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde sona gelindi!

Kahramanmaraş'taki dünyanın en saçma binası yıkılıyor!

Kahramanmaraş'ta Tekke Kentsel Dönüşüm Konutları tamamlanıyor!


Geri Dön