28 / 03 / 2024

Diyarbakır Kurşunlu Camii onarılacak mı

Diyarbakır Kurşunlu Camii onarılacak mı

Osmanlı’nın Diyarbakır’daki ilk yapısı olan tarihi Kurşunlu Camii’nin son hali, Valiliğin dün özel izniyle gazetecilere gösterildi. Caminin 2017’de tekrar ibadete açılması planlanıyor.

TOKİ Çankırı Kurşunlu’da 2+1 608 bin liraya!

TOKİ'nin Çankırı Kurşunlu projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Çankırı Kurşunlu projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Çankırı Kurşunlu 2022 sosyal konut projesi...

Diyarbakır Hacı Abdurrahman Enç Çenakçi Cami açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu,  Bağlar ilçesinde inşaatı tamamlanan Hacı Abdurrahman Enç Çenakçi Camii’nin açılışına katıldı.

Tarihi Kurşunlu Han Türkiye'nin desteğiyle restore edilecek!

Üsküp’teki en önemli Osmanlı eserleri arasında yer alan Kurşunlu Han’ın kullanım hakkı bugün Yunus Emre Enstitüsüne devredildi. Kurşunlu Han Türkiye’nin desteğiyle restore edilip tarihe kazandırılacak.

MÜSİAD, Diyarbakır'da cami açıyor!

MÜSİAD, Diyarbakır Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda Mehmetçiğin kullanımı için camii hayata geçirdi. Camiinin açılışı 12 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Antalya Kurşunlu Cami tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aksu Kurşunlu Cami ve Kent Mezarlığı projesini tamamladı.

TOKİ Diyarbakır 178 dükkan ihalesi yarın!

Diyarbakır İli Bağlar İlçesi Alipınar Mahallesi Sur Toptancılar Sitesi Sanayi Projesi 178 Adet Dükkan ve 1 Adet Camii-Abdasthane , 1 Adet Nizamiye Binası ve 1 Adet Su Deposu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Diyarbakır 178 dükkan ihalesi 26 Temmuz'da!

Diyarbakır İli Bağlar İlçesi Alipınar Mahallesi Sur Toptancılar Sitesi Sanayi Projesi 178 Adet Dükkan ve 1 Adet Camii-Abdasthane , 1 Adet Nizamiye Binası ve 1 Adet Su Deposu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Temmuz tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Yeni Bağlantı Yolu için yıkımlar tamamlandı!

Kentte araç trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayacak olan yeni bağlantı yolu üzerindeki 4 apartmanı kamulaştırarak yıkımını tamamladı.

Çankırı Kurşunlu 2. Etap TOKİ başvuruları başlıyor!

Çankırı Kurşunlu 2. Etap TOKİ projesinde yer alan 117 adet konut bugün itibariyle satışa çıkıyor

TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap başvuru tarihleri!

TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap'ta yer alan 136 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Tarihi Kurşunlu Han restore ediliyor!

Geçtiğimiz 2015 yılında terör örgütü FETÖ’ nün elinden alınarak restorasyon karşılığı 25 yıllığına Şehzadeler Belediyesine teslim edilen Tarihi Kurşunlu Han’da yapılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır Merkez Camii’nin temeli atıldı!

Toplu açılış töreni için Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentte hayata geçirilecek olan Merkez Camii'nin de temelini attı. Caminin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.

Bursa Kurşunlu’ya Gençlik ve Aile Danışma Merkezi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Sağlıklı bir Bursa’ hedefiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında, Gemlik Kurşunlu'ya ‘Gençlik ve Aile Danışma Merkezi inşa ediyor.

Diyarbakır Kurşunlu Camii onarılacak mı Haberi

Diyarbakır Kurşunlu Camii onarılacak mı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda zarar gören ve Dört Ayaklı Minare ile birlikte operasyonların sembolü haline gelen tarihi Kurşunlu Camii’nin son hali, Valiliğin dün özel izniyle gazetecilere gösterildi.


Osmanlı’nın Diyarbakır’daki ilk yapısı olma özelliği de olan ve çatışmalar sırasında ateşe verilen Kurşunlu Cami’inde yaşanan tahribat, bir kez daha görüntülendi. Kullanılamaz hale getirilen caminin içi tamamen yanmış durumda. Caminin bahçesindeki abdest alma yeri olarak kullanılan tarihi çeşmenin ise bombalarla yıkıldığı gözlendi. Caminin 2017’de tekrar ibadete açılması planlanıyor.


Vatan




Haber Yeni Hayat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Güvenlik güçleri ile PKK arasında 4 aydan fazla süren çatışmalarda Sur harebeye döndü. Binaların tamamına yakınının kullanılmaz hale geldiği ilçede, tarihi Kurşunlu Camii ve Dört Ayaklı Minare’nin içler acısı görüntüsü yürek burktu.


Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde güvenlik güçleri ile PKK’lılar...