26 / 04 / 2024

Diyarbakır petrol boru hattında yangın

Diyarbakır petrol boru hattında yangın

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi

Diyarbakır'da acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır'da yer alan bazı taşınmazlar için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede kamulaştırma yapılacak!

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Diyarbakır Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır Silvan Doğalgaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma yapılacak..

Diyarbakır Ergani'de acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde Ergani Doğalgaz Boru Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacı ile kamulaştırma kararı alındı..

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı için acele kamulaştırma!

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı Karayolu Deplase Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Diyarbakır İli Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları ile Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de şöyle yer aldı.

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı için 4 ilde kamulaştırma!

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattının deplase edilmesi amacıyla Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi.

Keystone XL Petrol Boru Hattı'na ABD'den onay!

Keystone XL Petrol Boru Hattı'na ABD'den onay çıktı. ABD Temsilciler Meclisi, Kanada'nın Alberta eyaletiyle ABD'nin Nebraska eyaleti arasında kurulmasını öngörülen "Keystone XL Petrol Boru Hattı"na ilişkin yasa tasarısını onayladı.

Irak- Ceyhan petrol boru hattı inşaatı tamamlandı!

Kuzey Irak ' tan Kerkük - Ceyhan ' a bağlanan petrol boru hattının kapasitesinin artırılması için başlatılan inşaatın tamamlanmasıyla dün itibariyle petrol akışı yeniden başladı...

Kaya gazı için ilk en yüksek kuyu Diyarbakır'da açılıyor!

Türkiye'nin ilk şeyl (petrol ve doğalgaz) kuyusu, bu ay içerisinde Diyarbakır'da (Konacık) açılıyor. Shell'in operatörlüğünde açılacak kuyuda 3 bin metreye inilecek. Ucuz yakıt kaya gazı için ilk adım atıldı..

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi.

Çevrecilerden, 7 milyar dolarlık petrol boru hattı projesine dava!

ABDde çevreci gruplar, Kanada ile Teksas arasında yapılması planlanan 7 milyar dolarlık petrol boru hattı projesi kapsamında yürütülen yeşil alan temizlik çalışmalarının durdurulması için dava açtı  

TOKİ Diyarbakır Üçkuyular 3. Etap'ta 115 bin TL'ye!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır Üçkuyular 3. Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamında 1 adet konutu 23 Haziran 2011 - 30 Haziran 2011 tarihleri arasında açık satışa sunacak

Diyarbakır petrol boru hattında yangın Haberi

Diyarbakır petrol boru hattında yangın


     Bölgede incelemelerde bulunun Vali Toprak, DSİ'ye ait sulama kanalında yapılan çalışma sırasında bir iş makinesinin boru hattını delmesi sonucu büyük bir yangının çıktığını söyledi. 

     Toprak, çıkan yangından sonra tüm güvenlik birimleri ve itfaiye ekiplerinin en kısa sürede olay yerine geldiğini belirterek şöyle konuştu: 

     "Şu anda yangın kontrol altına alındı. Teknik olarak kimyasallarla soğutma işlemi yapılması gerekiyor. Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı. Bir kaç saat içerisinde burada olacaklar. En geç sabaha kadar soğutma çalışması sona erecek. Borudaki onarım çalışması tamamlanmış olacak. Önemli ölçüde yanık olduğu tespit edilen dozer operatörünün tedavisi Dicle Üniversitesi yanık bölümünde devam ediyor. Gerekirse Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla tedavisi için başka bir kente gönderilecek." 

     Bölgedeki incelemelerinde Vali...